Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Γιορτή με άρωμα Μαραθωνίου στην Πλατεία Αριστοτέλους!

Μια ξεχωριστή αθλητική γιορτή με πρωταγωνιστές τα παιδιά φιλοξένησε το μεσημέρι της Κυριακής (09/03) η Πλατεία Αριστοτέλους, με το βλέμμα στραμμένο στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Απριλίου.

Ακριβώς τέσσερις εβδομάδες πριν από το μεγάλο ραντεβού, δεκάδες παιδιά έστειλαν το μήνυμα πως «όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε», παίζοντας και γνωρίζοντας τον αθλητισμό μέσα από την εκδήλωση που πραγματοποίησε η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014». Αφορμή αποτέλεσε η πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης από το Δήμο Θεσσαλονίκης.


Από τις 12:00, τα μέλη των Ακαδημιών Στίβου του Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ, αρκετά παιδιά των φορέων κοινωνικής ευθύνης που υποστηρίζονται από τη διοργάνωση, αλλά και όσα παιδιά βρέθηκαν στη Λεωφόρο Νίκης μαζί με τις οικογένειές τους, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια του προγράμματος Kids’ Athletics.
Παράλληλα, εκατοντάδες Θεσσαλονικείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να δηλώσουν συμμετοχή στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και στους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., αλλά και να εγγράψουν τα παιδιά τους (ηλικίας 9-12 ετών) στον Αγώνα Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, που είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον και θα διεξαχθεί παράλληλα με το Μαραθώνιο της 6ης Απριλίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, όπως ο δις Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, η Ολυμπιονίκης της τοξοβολίας, Φωτεινή Βαβάτση και ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, αλλά και εξέχοντα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης:
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννης Μπουτάρης, ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Γιάννης Μυλόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας, Εθελοντισμού και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αρβανίτης, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Φάνης Παπάς.
Επιπλέον, στην ξεχωριστή γιορτή της Πλατείας Αριστοτέλους παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου - Ο.Π.Α.Π., Κυριακή Ουδατζή, και ο διευθυντής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου του Α.Π.Θ., Βασίλης Παπαχαρίσης.

Σημαντική παρουσία είχαν, επίσης, εκπρόσωποι των 19 υποστηρικτών κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης, οι οποίοι πραγματοποιούν εγγραφές προκειμένου να τρέξουν στον αγώνα της 6ης Απριλίου με τις δικές τους ομάδες (Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, Ανοιχτή Αγκαλιά των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής, Praksis, Περπατώ, ΕΛΕΠΑΠ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Το Χαμόγελο του Παιδιού, Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, Λάμψη, Μέλισσα, Αμυμώνη, Δεσμός, Hope Spot, A21 Campaign, Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας, Άσυλο του Παιδιού, Το Καταφύγιο Γυναίκας, Κέντρο ΑΜΕΑ «Ο Σωτήρ», ΠΑΣΠΑ Μακεδονίας - Θράκης).


Τελευταίο δεκαήμερο εγγραφών, κλείστε θέση μέχρι τις 19 Μαρτίου!

Υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο και για τους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., συνεχίζονται καθημερινά και μέχρι τις 19 Μαρτίου, μέσω του επίσημου ιστότοπου της διοργάνωσης (www.atgm.gr ή www.alexanderthegreatmarathon.org), στα κεντρικά γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ. 2310 200360, fax 2310 200361), καθώς και στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων (τηλ. 2310 725775, fax 2310 725076).
Εγγραφές γίνονται και μέσω των 19 υποστηρικτών κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης.

Το βασικό πακέτο συμμετοχής στο Μαραθώνιο κοστίζει 30 ευρώ (20 ευρώ για φοιτητές - ανέργους ή για ομάδες 10 ατόμων και άνω). Για τους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., το βασικό πακέτο στοιχίζει 15 ευρώ (10 ευρώ για φοιτητές - ανέργους ή για ομάδες 10 ατόμων και άνω. Δωρεάν συμμετοχή για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου).

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν χωρίς επιπλέον χρέωση: Αναμνηστικό μπλουζάκι, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο. Φυσικά, κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει παροχή ιατρικών υπηρεσιών και νερού, ενώ προβλέπεται και πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω της επίσημης ιστοσελίδας).

Θα υπάρχει η δυνατότητα προληπτικού καρδιολογικού ελέγχου κατά την προσέλευση των δρομέων στο Κέντρο Εγγραφών, όπου θα παραλάβουν τον αγωνιστικό εξοπλισμό συμμετοχής τους στις 4 και 5 Απριλίου, στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνεται από τον «Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ» σε συνεργασία με τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας και όλους τους Δήμους από τους οποίους διέρχεται η διαδρομή. Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ε.Ο.Ε., του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και υποστηρίζεται από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης και πλήθος θεσμικών υποστηρικτών και εθελοντικών φορέων.
Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου