Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Προεκλογικά δωράκια… σε ένα κράτος ουτοπίας.



Του Παναγιώτη Νανούδη

Οι εκλογές κοντεύουν απειλητικά για την κυβερνητική συμμαχία και βλέποντας την εκλογική πίτα της να μειώνεται συνεχώς έρχεται να ρίξει και το τελευταίο της χαρτί… την αναδιανομή του πρωτογενούς  πλεονάσματος σε ευπαθείς και οικονομικά ασθενείς ομάδες. Μπορεί ακόμη τα κριτήρια να μην έχουν οριστεί, ωστόσο στο άκουσμα και μόνο έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης για χιλιάδες νοικοκυριά αποτελεί ένα καλό επικοινωνιακό πλεόνασμα για την κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά μία απρόσμενη τροπολογία «ρουσφέτι» έρχεται να μας υπενθυμίσει για ακόμη μία φορά πόσο αναξιοκρατικό κράτος είμαστε. Μόλις 14 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού ήταν αρκετοί  για να υπογράψουν την τροπολογία που θα αξιολογεί «τα δικά τους παιδιά» (αποσπασμένοι σε πολιτικά γραφεία) από τους φυσικούς τους προϊσταμένους, δηλαδή τους ίδιους τους βουλευτές.
Ίσως τελικά οι Έλληνες πολιτικοί δεν έχουν αλλάξει ή δεν θέλουν να αλλάξουν τις κακές συνήθειες του παρελθόντος. Όποιο χρωματικό μανδύα και αν φορούν συνεχίζουν   να προκαλούν και να υποτιμούν την νοημοσύνη του κάθε τίμιου και ευσυνείδητου πολίτη.  Οι αντοχές των Ελλήνων έχουν φτάσει στα όρια τους και πρέπει να το εκ λάβουν ως σοβαρό κοινωνικό γεγονός.
 Τον τελευταίο καιρό οι απεργίες και οι αγώνες όλων των Ελλήνων εσκεμμένα αποσιωπούνται και τα θέματα που προβάλλονται δείχνουν συνεχώς μια άλλη Ελλάδα που όλοι θα θέλαμε όμως πραγματικά δεν υπάρχει. Η εικόνα που μας περνάνε είναι ουτοπική  και φυσικά προεκλογική… όπως και οι ίδιοι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου