Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ν.Παπανικολάου: «Φιλοσοφία μας ήταν και είναι η ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το Δήμο Πέλλας»



«Δώσαμε σαφές δείγμα γραφής για το τι κάναμε την τετραετία της διοίκησής μας στον δήμο Γιαννιτσών. Φιλοσοφία μας, ήταν και το αποδείξαμε εμπράκτως αυτό, πρώτα τα χωριά, μετά οι οικισμοί και μετά το κέντρο. Αυτό θα κάνουμε και στον δήμο Πέλλας, από την 1η Σεπτεμβρίου».
Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρώην Δήμαρχος Γιαννιτσών και υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας, Νίκος Παπανικολάου, κατά την διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στην «Εγνατία TV», με την συμμετοχή των ανθυποψηφίων του ενόψει της αυτοδιοικητικής εκλογικής «μάχης» της 18ης Μαϊου. 

Ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ενότητας», απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τα οικονομικά του Δήμου Πέλλας, τόνισε ότι «το περασμένο διάστημα έγινε εφ’ άπαξ καταβολή από την Πολιτεία ποσού 10.000.000 ευρώ, έναντι συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου Πέλλας μετά τη συνένωση, συνολικού ποσού περίπου 12.000.000 ευρώ». «Ως εκ τούτου», όπως υπογράμμισε, «δεν έγινε επί της ουσίας καμία προσπάθεια για αύξηση εσόδων και μείωση εξόδων του Δήμου, αλλά υπήρξε μια συγκυριακή καταβολή, που βέβαια καλώς έγινε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συνιστά επίτευγμα της σημερινής δημοτικής αρχής». Υπενθύμισε δε ότι την μείωση των επιχορηγήσεων, 1,5 χρόνο μετά τις εκλογές, συνόδεψε η αποχώρηση 40 περίπου υπαλλήλων λόγω συνταξιοδότησης με μείωση κόστους 1.000.000 ευρώ περίπου και μια τραγική μείωση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων κατά 25-30 % που εκτιμάται στα 2.000.000 περίπου.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της «Δημοτικής Ενότητας» που διαμορφώνεται, σημείωσε ότι περιλαμβάνει σαφή ιεράρχηση των αναγκών μετά από λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε χωριό. «Δεν είναι καμία υπόσχεση, το πράξαμε ως δημοτική αρχή στο Δήμο Γιαννιτσών και θα το ξανακάνουμε ως νέα δημοτική αρχή στο Δήμο Πέλλας. Θα επιδείξουμε σεβασμό στις αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων και σε κάθε λαϊκή συνέλευση θα υπάρχει λογοδοσία για το τι έγινε ή τι δεν έγινε την προηγούμενη χρονιά σε κάθε χωριό. Οι πρόεδροι κάθε Τοπικής Κοινότητας θα καλούνται σε συμβούλιο όλοι μαζί κάθε τρίμηνο για να χαράζουν και αυτοί μαζί με την δημοτική αρχή, τον σχεδιασμό των έργων και παρεμβάσεων που απαιτούνται κατά την άποψή τους, συνολικά όμως και όχι αποσπασματικά», πρόσθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας.
Σε ότι αφορά τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της υποψηφιότητάς του τόνισε ότι «το να είσαι ανεξάρτητος και απεγκλωβισμένος από κομματικές δεσμεύσεις, είναι κάτι που το αποδεικνύεις στην πράξη, διαχρονικά και αυτό το απέδειξα και το διαπίστωσαν όλοι οι συμπολίτες μας τόσο από την θητεία μου ως Δήμαρχος Γιαννιτσών, όσο και από την μέχρι τώρα πολιτική αυτοδιοικητική διαδρομή μου. Για αυτό εξάλλου δεν αποδέχθηκα κανένα αξίωμα διορισμένου στελέχους. Ήμουν και παραμένω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δηλώνω ρητά ότι δεν απευθύνθηκα σε κανέναν κομματικό φορέα και δεν θέλω κανένα κομματικό χρίσμα», κατέληξε ο Νίκος Παπανικολάου.

Από το Γραφείο Τύπου

10 σχόλια:

  1. για ποια φιλοσοφια μιλατε ρε παιδια εσεις του ΠΑΣΟΚ;;Τη φιλοσοφια που κατεστρεψε μια χωρα ολοκληρη και τωρα θελετε να επιστρεψετε στο δημο με το προσωπο του ανεξαρτητου;;δε τρωμε κουτοχορτο.να πατε στο εθνικο μετωπο που σας στηριζει να τα πειτε αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχχαχαχααχαχαχαχαχαχα!
    και τα παρακάλια στην τοπική του ΣΥΡΙΖΑ?
    και τα κλάματα για το όχι του ΣΥΡΙΖΑ?
    Περισσότερο για λύπηση είναι οι πιγκουίνοι που τρέχουν από πίσω σου και νομίζουν ότι είναι ανεξάρτητοι!
    Μαζέψτε τα όρνια σας από τις τοπικές οργανώσεις, από τα γυμνάσια και τα σουβλατζίδικα....
    Ούτε μεταξύ σας, όχι και στον Δήμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ (ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ) ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΧΡΙΣΜΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗ ΜΙΣΗ ΣΟΥ ΘΗΤΕΙΑ;;;ΞΕΡΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΙΣΒ ΕΡΙΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ...ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΣΥ Ο ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ(;) Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΟΥ ΟΡΓΙΑΖΕΙ! ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙΣ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παντως, εγώ είμαι άλλος όχι ο παραπάνω ΄΄πανέξυπνος΄΄, την φωτογραφία πίσω απο τον Λάκη στο Φιλίππειο στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ την έπαιξαν όλα τα ΜΜΕ! αλήθεια δεν ντρέπεσαι καθόλου ;;;;;;;;;;;;;;;;;; σε ποιούς απευθύνεσαι;;;;;;;;;;είσαι εκτός παραγματικότητας εντελως!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Τελικα εσυ εισαι εκτος πραγματικοτιτας κ χαμενος στον αχαρο κοσμο του αυτοκρατορα σου.τα πηρες τα χαμπαρια σου τωρα που εινε το συρηζα;;;;αντε τρομπαρετεω τωρα το τρομπονι σας...

      Διαγραφή
  5. niko den pernane ta mplok edo ta sxolia mas den uparxoun topika kommata diali8ikan ola
    kai 8a eisai dimarxos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο βασιλιάς πασόκος είναι γυμνός και αδιόρθωτος....ευτυχώς τον στηρίζει η βασιλοχουντική πτέρυγα των γιαννιτσών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΣΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΚΟ ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΙΠΟΤΕ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΖΟΥΝΕ ΕΙΧΕ ΚΟΠΑΔΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΦΑΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή