Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Καταγγελία της ΑΣΠΑ για εκλογές παρωδία στο Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Γιαννιτσών



Σε στημένο αγώνα, χωρίς θεατές, θέλησαν να προχωρήσουν η διοίκηση του σωματείου σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών, το νομικό σύμβουλο του Κέντρου, Θέμη Αχτσιόγλου, και τον δικαστικό αντιπρόσωπο που παρουσιάστηκε στις αρχαιρεσίες του Σωματείου, την Κυριακή 9 Μάρτη.
Όλοι μαζί πρωτοστάτησαν σε μία κοινή προσπάθεια να φτιάξουν ένα δικό τους σωματείο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, τέτοιο που να μην θίγονται τα προσωπικά τους συμφέροντα και να μην έχει λόγο ύπαρξης σε αυτό κανένας άλλος, που θα μπορούσε να τους χαλάσει τα σχέδια.

Η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παράταξη (Α.Σ.ΠΑ.) πήρε μέρος στις εκλογές, παρόλο που απέκλεισαν με παράνομες διαδικασίες και χωρίς καμία εξήγηση το 60% των συναδέλφων που θέλησαν να στηρίξουν με την υποψηφιότητά τους το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο, όπως ακριβώς έκαναν και με το 85% των μελών του σωματείου.
Η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παράταξη (Α.Σ.ΠΑ.) δε σταμάτησε όλο το προηγούμενο διάστημα να καλεί τους συναδέλφους του κλάδου σε κοινό αγώνα, να συμπαραταχθούμε για να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την οργανωμένη επίθεση που δεχόμαστε όχι μόνο από την κυβέρνηση και την μεγαλοεργοδοσία, αλλά όπως ξεκάθαρα φαίνεται πια και από τα τσιράκια τους, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, αλλά και τους δορυφόρους όλων αυτών, τους αντιπροσώπους της δικαιοσύνης και  τους τοπικούς παράγοντες.
Δεκάδες συνάδελφοι του κλάδου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Α.Σ.ΠΑ και ζήτησαν να τους δοθεί το αυτονόητο δικαίωμα να στηρίξουν το σωματείο τους. Ωστόσο, εκδιώχθηκαν από την εφορευτική επιτροπή και την διοίκηση του σωματείου, με τη σύμφωνη γνώμη του νομικού συμβούλου του Κέντρου και του δικαστικού αντιπροσώπου. Οι εκλογές έγιναν “από λίγους” και “για λίγους”.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Όλα όσα συμβαίνουν μας αφορούν. Το σωματείο δεν ανήκει σε “λίγους και εκλεκτούς”, ούτε είναι φορέας επιδοτούμενων προγραμμάτων. Δεν ανήκει σε όλους εκείνους που με τις υπογραφές τους στην Ομοσπονδία πετσόκοψαν τους μισθούς μας, διέλυσαν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μας έφεραν αντιμέτωπους με ελαστικές μορφές εργασίας, μας “ξεπούλησαν” τελικά στους εργοδότες. Τα σωματεία ανήκουν στους εργαζόμενους του κλάδου, σε αυτούς που ανελέητα χτυπιούνται από την ανασφάλιστη εργασία, σε εκείνους που  καθημερινά προστίθενται στον μακρύ κατάλογο της ανεργίας.
Οι ταξικές δυνάμεις στο σωματείο, καλούμε τους συναδέλφους να γεμίσουν το σωματείο με εργαζόμενους που πείθονται για την αναγκαιότητα του οργανωμένου αγώνα, της αγωνιστικής δράσης απέναντι σε κάθε τι και κάθε έναν που στέκεται εχθρικός στα συμφέροντά μας, απέναντι και με πείσμα σε κάθε τι και σε κάθε έναν που προσπαθεί με κάθε μέσο να σταθεί εμπόδιο στην διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών ζωής, χωρίς εκμετάλλευση.



Όσο κι αν προσπαθούν να μας “πετάξουν” έξω, δεν θα τα καταφέρουν. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε δική τους προσπάθεια χειραγώγησης του κινήματος.
Θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί, σε κάθε χώρο δουλειάς, δίπλα σε κάθε εμποροϋπάλληλο που θέλει την Κυριακή για τον ίδιο και την οικογένειά του, πλάι σε κάθε εργαζόμενο που απειλείται με ανεργία, μπροστά και αντιμέτωποι με κάθε εργολάβο που θέλει σκλάβους για να θησαυρίζει ο ίδιος.
Με πείσμα και πίστη στον αγώνα μας, απομονώνουμε όλους αυτούς που σε κάθε βήμα μας στέκονται εμπόδιο. Αυτούς που ενώ υπόσχονται καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους, δεν είναι ποτέ σε θέση να απαντήσουν γιατί κάθε φορά που ο εργαζόμενος τους χρειάζεται εκείνοι επιλέγουν να βρεθούν στα σαλόνια της μεγαλοεργοδοσίας.


Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα.
Με το ίδιο θάρρος και την ίδια εμπιστοσύνη στην αναγκαιότητα του οργανωμένου αγώνα, σε καλούμε να δυναμώσεις το σωματείο σου.
Να απομονώσεις εκείνους που επιλεκτικά σε απομόνωσαν και να αποφασίσεις εσύ για τη δύναμή σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου