Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Σενάριο «αρπαγής» και προσγείωσης του Boeing



Μια ακόμη θεωρία για την εξαφάνιση του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών κάνει το γύρο του κόσμου της τελευταίες ώρες, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται από τους ειδικούς της πολιτικής αεροπορίας.Μετά τις αποκαλύψεις πηγών που βρίσκονται κοντά στις έρευνες ότι το αεροσκάφος συνέχισε να πετά προς τα νησιά Ανταμάν για πολλές ώρες μετά την εξαφάνιση του στίγματός του από τα ραντάρ, Αμερικανός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι ενισχύεται η εκδοχή της αεροπειρατείας και ότι μάλιστα, ίσως οι πιλότοι ή οι αεροπειρατές να
έχουν κατορθώσει να το προσγειώσουν σε κάποιο νησί της Ινδονησίας.
Σύμφωνα με δύο πηγές που μίλησαν νωρίτερα στο Reuters, ενδείξεις που ελήφθησαν από στρατιωτικά ραντάρ και επιβεβαιώνονται από στοιχεία δορυφόρων, μαρτυρούν ότι ένα άγνωστο ίχνος που πιστεύεται ότι είναι το αεροσκάfος της Malaysian Airlines, συνέχισε να πετά απέναντι από τη χερσόνησο Μαλάι προς τις νήσους Ανταμάν.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης στο ABC News ότι πιστεύουν ότι το κλείσιμο των δύο συστημάτων επικοινωνίας του αεροσκάφους έγινε με διαφορά 14 λεπτών και μπορεί να ήταν μια «σκόπιμη ενέργεια», υποδηλώνοντας ότι το αεροσκάφος δεν εξαφανίστηκε λόγω μιας καταστροφής στον αέρα ή συντριβής στη θάλασσα.
Οι ίδιοι ερευνητές τόνισαν στον ίδιο σταθμό ότι οι δύο αναμεταδότες έκλεισαν σταδιακά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται για ατύχημα ή λάθος χειρισμό, αλλά κάτι που έγινε επίτηδες από ανθρώπινο χέρι.
Τις τελευταίες ώρες, ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι της πολιτικής αεροπορίας ισχυρίζονται ότι αν όλα αυτά επαληθευτούν, τότε δεν αποκλείεται - και τονίζουν ότι πρόκειται καθαρά για μια υπόθεση - οι χειριστές του γιγαντιαίου Boeing 777 να κατόρθωσαν να το προσγειώσουν σε κάποια άγνωστη τοποθεσία.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο της εφημερίδας Andaman Chronicles, ένα τέτοιο ενδεχόμενο μοιάζει απίθανο. Δεν υπάρχει κάποια τοποθεσία στο αρχιπέλαγος του Ανταμάν όπου μπορεί να προσγειωθεί ένα τόσο μεγάλο αεροσκάφος, ενώ τέσσερα μικρά αεροδρόμια που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, τελούν υπό τον έλεγχο των αρχών της Ινδίας.
Ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ αντέτεινε ότι «υπάρχει ίσως, μια μικρή πιθανότητα» το αεροσκάφος να βρίσκεται στο βυθό του Ινδικού Ωκεανού, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας με τη συμμετοχή πλοίων και αεροσκαφών των ινδικών ενόπλων δυνάμεων και της ακτοφυλακής.
Πρώην διευθυντής του FBI που μίλησε στο CNN υποστήριξε παρ' όλα αυτά ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα το αεροσκάφος να προσγειώθηκε, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να μιλήσει σε αυτό το στάδιο με βεβαιότητα, καθώς δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο.
«Λαμβάνουμε τόσες πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες. Στρέφουμε την προσοχή μας στη μία πλευρά, μετά από λίγο γυρίζουμε προς την αντίθετη. Οι ερευνητές χρειάζονται σαφή και ορθά δεδομένα» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου