Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Tζαμτζής για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών." Το κράτος αγόρασε ακριβά και οι ιδιώτες θέλουν να πάρουν τζάμπα τις μετοχές"



Προβληματισμό για το φημολογούμενο νομοσχέδιο που θα προβλέπει τους όρους της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Δάνης Τζαμτζής διευρύνοντας την ομάδα βουλευτών της συγκυβέρνησης που κρατούν επιφυλακτική στάση για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ο βουλευτής μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών που συνεδριάζει για το νέο ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών είπε «μετά την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών γίνεται συζήτηση να περάσουν οι μετοχές σε ιδιώτες. Υπάρχει ένα λεπτό σημείο:
προβληματίζει το γεγονός – και το λέω όσο πιο ευγενικά μπορώ – ότι ενώ έχουν ανακτηθεί οι μετοχές  από το κράτος σε Α τιμή θα πωληθούν σε χαμηλότερη προς ιδιώτες» και πρόσθεσε «αυτό είναι τεράστιο ζήτημα και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά».
Να σημειωθεί ότι πληροφορίες του οικονομικού ρεπορτάζ αναφέρουν ότι το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τις τράπεζες ενδεχομένως να κατατεθεί στην Βουλής εντός των επόμενων δέκα ημερών.
Πάντως, η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής βρίσκεται σε εξέλιξη. Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δεν παρίσταται, θα κληθούν να απαντήσουν όμως ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Παπαδάκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών  Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου