Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Σε πρόγραμμα επιμόρφωσης το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών

Τα Μουσικά Σχολεία της χώρας εντάχθηκαν σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ με τις Πράξεις «Αναβάθμιση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων ΑΠ1-457003, ΑΠ2-457004 ΚΑΙ ΑΠ3-457005 του ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια βίου μάθηση που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και Εθνικών Πόρων. Στα πλαίσια των παραπάνω προβλέπεται ο εξοπλισμός των σχολείων με υλικοτεχνική υποδομή σύγχρονης μουσικής τεχνολογίας (ψηφιακός εξοπλισμός studio ηχογράφησης), καθώς και επιμόρφωση για 30 ώρες όλων των καθηγητών μουσικής που έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ.

To Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών σύμφωνα με τα παραπάνω ολοκλήρωσε την προβλεπόμενη επιμόρφωση κατά την περίοδο από 10 έως 17 Ιουνίου.
Το ρόλο των επιμορφωτών ανέλαβαν:
α) Η καθηγήτρια μουσικής κ. Πατρώνα Πασχαλίνα ΠΕ16.01, η οποία προηγουμένως είχε επιμορφωθεί για το σκοπό αυτό με ανάλογο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας
β Η σχολική σύμβουλος μουσικών Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τσερπέ Γεωργία ΠΕ16.01.

Κατά την επιμόρφωση παρουσιάστηκαν αναλυτικά: Γενικές ιδέες περί Μουσικής Τεχνολογίας, ανάλυση βασικών εννοιών του ψηφιακού σήματος, βασικά χαρακτηριστικά ηχοληψίας, τεχνικές παρουσίασης Power Point, εικονικά Όργανα και χρήση φορητών συσκευών στη Μουσική, ηλεκτρονική σύνθεση και ηλεκτρονική ανάλυση της Βυζαντινής Μουσικής, θέματα Μουσικής Σημειογραφίας (Finale - Sibelius), προγράμματα επεξεργασίας ήχου (AudacityCubase).
Επίσης έγινε παρουσίαση παιδαγωγικής προσέγγισης στη διδασκαλία των βασικών εννοιών της φυσικής ακουστικής και της επεξεργασίας σήματος μέσω της χρήσης λογισμικού επεξεργασίας ήχου, χρήση ΤΠΕ και ηχοληψίας στο ατομικό μάθημα, στη διδασκαλία των Θεωρητικών της Μουσικής και στα Μουσικά Σύνολα – Εκδηλώσεις του Σχολείου.
Τέλος, ακολούθησε επίδειξη χρήσης λογισμικών Διαδραστικής Μουσικής Μάθησης & Διδασκαλία Θεωρητικών της Μουσικής και λογισμικού Ανάπτυξης Ακουστικών Ικανοτήτων. Έγινε εισαγωγή στις Βασικές έννοιες ηχοληψίας, στα βασικά στοιχεία music hardware και εισήγηση στην αξιοποίηση του υπάρχοντος εξοπλισμού του σχολείου.
Στα πλαίσια της επιμόρφωσης των καθηγητών η κ. Πόπη Μαρία ΠΕ20 ανέλυσε τις έννοιες Συμπίεσης και Επεξεργασίας Βίντεο και Ήχου και πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα «Παρουσίαση προγράμματος windows movie maker» με πρακτική εφαρμογή στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου, καθώς κρίθηκε απαραίτητο για την εκπόνηση της ερευνητικής εργασίας του προγράμματος.
Στους επιμορφωμένους εκπαιδευτικούς θα χορηγηθεί από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος η οποία θα αποτελέσει σημαντικό προσόν για την επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου