Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

«Μαύρη» τρύπα 24.500 εκπαιδευτικών σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια



«Μαύρη» τρύπα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλείται να καλύψει άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προκειμένου ο ερχόμενος Σεπτέμβριος να βρει τις σχολικές αίθουσες με δασκάλους και καθηγητές.
Σύμφωνα με ενημέρωση του υφυπουργού Παιδείας Αλέξανδρου Δερμετζόπουλου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, για την σχολική χρονιά 2014 – 2015 το υπουργείο πρέπει να προχωρήσει σε προσλήψεις 24.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών προκειμένου να καλύψει παλαιότερα κενά αλλά και τις 11.200 συνταξιοδοτήσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2013-2014 χωρίς να αντικατασταθούν από αντίστοιχο αριθμό
προσλήψεων (6.200 συνταξιοδοτήσεις το 2013 και 5.000 το 2014).

Ο κ. Δερμετζόπουλος, εξήγησε ότι την περυσινή σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκαν 19.500 προσλήψεις αναπληρωτών και πρόσθεσε «φέτος θα έπρεπε να πάρουμε 24.500. Ωστόσο, με μια πρόχειρη εκτίμηση θα χρειαστούμε 22.500 αναπληρωτές» εξηγώντας ότι τα υπόλοιπα κενά θα καλυφθούν από τον μειωμένο ποσοστό αποσπάσεων εκπαιδευτικών προς διάφορους φορείς.

Ο υφυπουργός είπε ότι η σχετική εγκύκλιος για τους αναπληρωτές θα βγει εντός της ερχόμενης εβδομάδας ενώ δεν ξεκαθάρισε εάν ο τρόπος επιλογής τους –αυξημένη μοριοδότηση – θα γίνει από την φετινή χρονιά ή από του χρόνου. Να σημειωθεί πάντως πως ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στη νέα σχολική χρονιά.

Πέραν αυτών, ο κ. Δερμετζόπουλος εξήγησε ότι ο υπουργός δεν υπέγραψε τις απολύσεις 187 εκπαιδευτικών που δεν είχαν συμπληρώσει τις σχετικές αιτήσεις κάλυψης άλλης θέσης στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας και υποστήριξε πως «Πρόθεση του υπουργείου είναι να μπουν σε κάποια θέση αλλά αυτό είναι θέμα του υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης».

Τέλος, η ηγεσία του υπουργείου ανέφερε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί στην Βουλή η έκθεση αξιολόγησης για τις ανάγκες διοικητικών υπαλλήλων των 8 ΑΕΙ βάσει της οποία θα διαπιστωθεί πόσοι από τους 1.036 υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα επιστρέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου