Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

80 παιδιά ανάμεσα στα θύματα της συντριβής του Boeing της Malaysia Airlines – Βρέθηκαν τα "μαύρα" κουτιά – Ατέλειωτος ο πόλεμος προπαγάνδας

 -298 τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας που συνταράσσει τον πλανήτη
- Δυο παιδιά 3 και 5 ετών από την Ινδονησία ταξίδευαν με τους γονείς τους
- Τρία παιδάκια από την Αυστραλία επέστρεφαν σπίτι με τον παππού τους
- 100 ερευνητές για το AIDS μεταξύ των θυμάτων, ανάμεσά τους ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ


- Δεν έχει ταυτοποιηθεί η εθνικότητα 16 επιβατών της μοιραίας πτήσης MH17 της Malaysia Airlines
- Βρέθηκαν τα "μαύρα" κουτιά του μοιραίου Boeing
 - Νέα σενάρια για την συντριβή: ίσως ο πιλότος άλλαξε διαδρομή την τελευταία στιγμή!
Δεν έχει τέλος ο θρήνος και η τραγωδία για την κατάρριψη του Boeing της Malaysia Airlines στην Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. Καθώς οι ώρες περνούν, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως.

Καθώς ο πόλεμος της προπαγάνδας για το ποιος κατέρριψε το Boeing 777, δολοφονώντας 298 ανθρώπους, ανάμεσα στους Ουκρανούς και τους φιλορώσους μαίνεται, ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκαν τα "μαύρα" κουτιά του αεροσκάφους και όλοι περιμένουν τις απομαγνητοφωνήσεις για να πέσει φως στις τελευταίας στιγμές της πτήσης MH17.
Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας που ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν δύο μαύρα κουτιά στο σημείο που συνετρίβη το αεροσκάφος των Malaysia Airlines, επί της ουσίας δεν έχουν ιδέα που βρίσκονται τα "μαύρα" κουτιά. Ποιός τα έχει στην κατοχή του; Οι Ουκρανοί ή οι αυτονομιστές που θέλουν να τα στείλουν στη Μόσχα;
«Δεν έχω πληροφορίες για του πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Κονσταντίν Μπατόφσκι της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας...
 
Τα θύματα
80 παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στα 298 θύματα της πολύνεκρης αεροπορικής τραγωδίας. Η οικογένεια του Νικ Νόρις από την Αυστραλία βρισκόταν διακοπές με τα παιδιά και τα εγγόνια του, τον 12 Μο, την 10 Έβι και τον 8χρονο Ότις.
Οι γονείς των τριών παιδιών έμειναν στην Ολλανδία για μερικές παραπάνω μέρες διακοπών και τα παιδιά μπήκαν στην πτήση MH17 για να γυρίσουν με τους παππούδες τους στην Αυστραλία ώστε να είναι έτοιμα για όταν ξεκινήσει η σχολική χρονιά.
Ανάμεσα στα θύματα και μια τετραμελής οικογένεια από την Ινδονησία, ο Τζον Πόλισεν με τη γυναίκα του Γιουλι Χαστίνι και τα δυο παιδάκια τους, τον 5χρονο Μάρτιν και την 3χρονη Σρι.
Μεταξύ των νεκρών είναι και 100 από τους κορυφαίους ερευνητές στον κόσμο για το AIDS, που ταξίδευαν στη Μελβούρνη για να συμμετάσχουν σε συνέδριο. Ανάμεσά τους ο Ολλανδός ερευνητής Γεπ Λανγκ, από τους πιο γνωστούς στον κόσμο αλλά και ο Γκλεν Τόμας, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Μέχρι στιγμής, τα μέλη των συνεργείων έρευνας και διάσωσης έχουν ανασύρει 181 σορούς από την περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος Boeing 777. Το πιθανότερο είναι πως οι σοροί των θυμάτων της τραγωδίας θα μεταφερθούν στο Χάρκοβο, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Στο μεταξύ το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας ανέφερε ότι ένα πρόσωπο που έχει διπλή υπηκοότητα -ρουμανική και μιας άλλης χώρας- επέβαινε στο αεροσκάφος που συνετρίβη.
Στο σημείο της συντριβής παρατηρητές του ΟΑΣΕ

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι αεροσκάφος της Malaysia Airlines συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία, άρχισε ο πόλεμος της προπαγάνδας ανάμεσα στην κυβέρνηση της Ουκρανίας και τους αυτονομιστές φιλορώσους αντάρτες. Προς το παρόν να υπάρχει κανένα απτό αποδεικτικό στοιχείο που να επιτρέπει να αποδοθούν ευθύνες στην μία ή την άλλη πλευρά.
Ειδικοί των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών πιστεύουν ότι το αεροπλάνο, που είχε αναχωρήσει από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, κατερρίφθη από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος. Όμως, η προέλευση ωστόσο του οποίου παραμένει αδιευκρίνιστη.

Η Ουκρανία αρνείται ότι ευθύνεται και σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν έχουν αναπτύξει αντιαεροπορικούς πυραύλους στις μάχες με τους αυτονομιστές αντάρτες, οπότε το Boeing βρισκόταν εκτός του δραστικού βεληνεκούς των αντιαεροπορικών συστημάτων τα οποία διαθέτουν.

Από «όλους τους [αντιαεροπορικούς] πυραύλους που έχουμε στο οπλοστάσιό μας, ούτε ένας δεν έχει χρησιμοποιηθεί», δήλωσε ο Αντρίι Λισένκο, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας.

Ο Μπογκντάν Σενούκ, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, επισήμανε ότι το επιβατικό αεροσκάφος πετούσε σε ένα ύψος εκτός του βεληνεκούς των αντιαεροπορικών συστημάτων τα οποία διαθέτουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
«Δεν έχουν αναπτυχθεί αντιαεροπορικά συστήματα κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης. . . βρίσκονται όλα στη θέση τους», είπε ακόμη ο ίδιος.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο δόκτορας Igor Sutyagin, ομότιμος καθηγητής Ρωσικών Σπουδών θεωρεί ότι το Boeing χτυπήθηκε από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την πόλη Τορεζ, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Μάλιστα, υπάρχει και φωτογραφία ενός εκτοξευτήρα BUK να κινείται στους δρόμους της πόλης δυο ώρες πριν πέσει το αεροπλάνο κοντά στο Ντόνετσκ, στα σύνορα της Ουκρανίας με την Ρωσία.

"Στις 29 Ιουνίου, οι αυτονομιστές καυχιόντουσαν στο twitter πως διαθέτουν ένα εκτοξευτήρα BUK SA11 ικανό να καταρρίψει αεροσκάφη που πετούν πολύ ψηλά", τόνισε.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο πιλότος του Boeing είχε πει μέσω του ασυρμάτου ότι αισθανόταν "άβολα" για τη διαδρομή που ακολουθούσε η πτήση και την τελευταία στιγμή άλλαξε την πορεία μπαίνοντας όμως σε εχθρική περιοχή όπου δρουν ρωσόφιλοι αυτονομιστές.

Το αεροπλάνο πετούσε σε ύψος περίπου 10.000 μέτρων όταν χάθηκε από τα ραντάρ, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου Eurocontrol. Η Ιντερπόλ προσφέρθηκε να βοηθήσει στην έρευνα.

Ο τόπος της τραγωδίας βρίσκεται σε περιοχή που ελέγχουν οι αντάρτες και για ώρες είχε αποκλειστεί. Σήμερα όμως ανακοίνωσαν ότι θα επιτρέψουν στους εμπειρογνώμονες του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και της ουκρανικής κυβέρνησης να έχουν πρόσβαση στο σημείο.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου