Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα Νέλσον Μαντέλα

Με εορτασμούς και αφιερώματα μνημονεύουν σήμερα ανά τον κόσμο τον Νέλσον Μαντέλα με αφορμή την γέννηση του πριν από 96 χρόνια.

Πάντως, οι φετινοί εορτασμοί θεωρούνται πλέον σημαντικοί αφού είναι η πρώτη ημέρα Μαντέλα μετά το θάνατο του. Άνθρωποι παγκοσμίως αφιερώνουν σήμερα 67 λεπτά από την ημέρα τους για να βοηθήσουν κάποιον άλλο για να τιμήσουν τα 67 χρόνια δράσης του Μαντέλα στις δημόσιες υπηρεσίες. Επιπλέον, χτές έγινε δημοπρασία με αναμνηστικά του πολιτικού η οποία συνέλεξε 160.000 δολάρια για φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Ο πρόεδρος της Ν. Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα κάλεσε τους συμπατριώτες να καθαρίσουν τη χώρα τους σε μνήμη του ιστορικού αρχηγού τους. Σχετικά με τη συγκεκριμένη κίνηση υπήρξαν και σχόλια από πολίτες που θεωρούν ότι η καθαριότητα του κράτους είναι ρόλος της κυβέρνησης τον οποίο πρέπει να καλύπτει καλύτερα. Σε γενικότερο κλίμα η σημερινή μέρα αφιερώνεται στη γενναιοδωρία, την φιλανθρωπία και τον εθελοντισμό και όχι μόνο στην πατρίδα του Μαντέλα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Google σήμερα αφιερώνει την ιστοσελίδα της στον Μαντέλα με μια εικονογράφηση που περιλαμβάνει διάσημες παραθέσεις του ηγέτη. Ο Νέλσον Μαντέλα τιμάται για το έργο του ως ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής αλλά και ως φιλάνθρωπος και ακτιβιστής. Επιπλέον, ο ίδιος αποτελεί ιστορικό σύμβολο παγκοσμίως.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου