Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Το τέλος των κατσαρίδων – Εξαφανίστε τις με φυσικά μέσα



Είναι γεγονός πως κανένας μας δεν συμπαθεί τις κατσαρίδες-εκτός από τους Κινέζους. Δυστυχώς όμως, όλο και κάπου θα κάνουν την εμφάνιση τους και θα μας υπενθυμίσουν πως είναι ακόμα εδώ!
Οι επιστήμονες έχουν πει πάμπολλες φορές ότι δεν πρόκειται να τις ξεφορτωθούμε εντελώς. Μάλιστα έχει αποδειχτεί ότι όσο και να ψεκάζουμε με εντομοαπωθητικά τον χώρο, αυτές μπορεί να απομακρυνθούν αλλά θυμούνται που ήταν και γυρίζουν πίσω! Είναι από τα πιο σιχαμερά έντομα και κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Έτσι όλοι προμηθεύονται κάποιο εντομοαπωθητικό προκειμένου να τις απομακρύνουν. Οι ουσίες που περιέχουν όμως είναι βλαβερές για την υγεία και δεν κάνουν καλό στους ανθρώπους. Οπότε όσοι προσπαθούν να τις απομακρύνουν και να κερδίσουν την μάχη, χάνουν κάτι άλλο. Υπάρχουν όμως και φυσικοί τρόποι που μπορούν να απωθήσουν ή να εξολοθρεύσουν τις κατσαρίδες-και όχι δεν είναι η παντόφλα.
Αν θέλετε και εσείς να σκοτώσετε ή να κάνετε τις κατσαρίδες να μην πλησιάζουν το σπίτι σας, δεν έχετε παρά να κάνετε κάτι από τα παρακάτω:
  • Τοποθετήστε φέτες ή φλούδες αγγουριού στα σημεία που συχνάζουν, χωρίς να ξεχνάτε τις επιφάνειες που βρίσκονται ψηλά (πάνω στο ψυγείο, σε ντουλάπια, κουρτινόξυλα κτλ.). Οι κατσαρίδες είναι ή του ύψους ή του βάθους, δηλαδή ή θα κινούνται τοίχο τοίχο στο δάπεδο ή θα πιάνουν θέση εκεί που δεν φτάνει ανθρώπινο χέρι.
  • Η νεπέτα είναι ένα φυσικό εντομοαπωθητικό. Μπορείτε να μουλιάσετε φύλλα νεπέτας σε νερό και μετά να ψεκάσετε εκεί που θέλετε. (Η νεπέτα είναι ένα φυτό 30 εκ. Το όνομά του είναι κατάρια και προέρχεται από τη λέξη γάτα, γιατί αρέσει στις γάτες να τρίβονται πάνω του) Θα το βρείτε σε καταστήματα με βότανα.
  • Ανακατέψτε ίση ποσότητα μαγειρικής σόδας με ζάχαρη (για την οποία τρελαίνονται οι κατσαρίδες) και απλώστε το μείγμα στα περάσματα των κατσαρίδων ή όπου θεωρείτε ότι μπορεί να κρύβονται. Οι κατσαρίδες θα καταπιούν το μίγμα και θα «σκάσουν»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου