Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Τσίπρας: Οι δανειστές θα πάρουν τα λεφτά τους, αλλά όχι τη χώρα



Σύμφωνος με τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ματέο Ρέντσι, αλλά αντίθετος με τη στρατηγική που ακολουθούν η ελληνική και η ιταλική κυβέρνηση εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στη Ρώμη.
«Κερδίσαμε μια κρίσιμη μάχη, αλλά ο πόλεμος είναι ακόμη μπροστά μας» τόνισε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε συγκέντρωση του ιταλικού ψηφοδελτίου «Η Αλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» στην πλατεία Πιάτσα Φαρνέζε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «oι
κυβερνήσεις των δανειστών εκχωρούν στον ιδιωτικό τομέα δημόσιες επιχειρήσεις, δημόσια περιουσία και δημόσιο φυσικό πλούτο, παραβιάζοντας το υπέρτατο κριτήριο του δημόσιου συμφέροντος».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε, επίσης, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει τους δανειστές ότι τα λεφτά τους θα τα πάρουν, αλλά τη χώρα δεν θα την πάρουν».

Εκφράζοντας την ελπίδα ότι η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα ανακυκλώσει πολιτικά στην Ευρώπη το μεγάλο συνασπισμό της Γερμανίας, ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε πως ελπίζει ότι «σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μπαρόζο, να υπηρετήσει την Ευρώπη και τους πολίτες της και όχι το νεοφιλελεύθερο δόγμα και την κυρία Μέρκελ».

Οταν ρωτήθηκε για το ιδιωτικό γεύμα του Αντώνη Σαμαρά, με τον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Καλώς τον συνάντησε, νομίζω ότι η προσπάθεια να υπάρξει μια συμμαχία, ένα μέτωπο ανάμεσα στις δυνάμεις του ευρωπαϊκού νότου, ένα μέτωπο διεκδίκησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση, είναι στη σωστή κατεύθυνση».

Παρόλα αυτά σημείωσε ότι για να υπάρχουν στοιχειώδεις δυνατότητες επιτυχίας σε αυτή την προσπάθεια «χρειάζεται μια εντελώς διαφορετική στρατηγική από εκείνη που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση και που φαίνεται ότι πάει να ακολουθήσει και ο Ιταλός πρωθυπουργός. Τη στρατηγική, δηλαδή, του καλού μαθητή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου