Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Σαμαράς σε Μέρκελ: Δε βγαίνει άλλο



Έξι χρόνια ύφεσης για την ελληνική οικονομία είναι πολλά. Τα νοικοκυριά της Ελλάδας πλέον έχουν «στεγνώσει», οι πολίτες είναι όσο πιο ταλαιπωρημένοι μπορούν να υπάρξουν, ενώ την ίδια την ώρα η τρόικα εμφανίζεται συνεχώς και προκλητικά αμετανόητη στις θέσεις της, παρά το γεγονός πως αποδεδειγμένα τα συνεχόμενα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για να την ευχαριστήσει, δεν «τραβάνε».
Αυτό το έχει καταλάβει καλά ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στη συνάντησή
του με την Άνγκελα Μέρκελ, ήταν ξεκάθαρος απέναντι στη Γερμανίδα καγκελάριο: «Ο κόσμος και οι υπουργοί, έχουν φτάσει στα όριά τους. Αν δεν κάνουμε φοροελαφρύνσεις, ίσως οδηγηθούμε το φθινόπωρο σε εκλογές».
Η στάση του Αντώνη Σαμαρά να αγνοήσει τις συμβουλές της τρόικας, δείχνει πως είναι πιο συνειδητοποιημένος από ποτέ σε ότι αφορά την κατάσταση στη χώρα μας και τη «θηλιά» που έχει βάλει η κυβέρνηση του στο λαιμό των Ελλήνων.
Την αποκάλυψη  για το μήνυμα Σαμαρά στην Μέρκελ κάνει πρωτοσέλιδο η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, τονίζοντας και την απάντηση - προτροπή της Γερμανίδας καγκελάριου προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό.
«Μην μπλέξεις σε εκλογικές περιπέτειες» φέρεται να του απάντησε, ωστόσο αν δεν αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης άμεσα, κάτι τέτοιο φαντάζει απίθανο. Τουλάχιστον έτσι όπως είναι τώρα διαμορφωμένη η κατάσταση.
Για αυτό τον λόγο ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να κάνει τη δική του αντεπίθεση μέσα στο καλοκαίρι, τάζοντας... παροχές στους Ελληνες πολίτες, προκειμένου να βελτιώσει το τωρινό πολιτικό σύστημα και να ελαφρύνει λίγο τα ελληνικά νοικοκυριά τα οποία έχει οδηγήσει η μνημονιακή πολιτική στην εξαθλίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου