Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Σιέρα Λεόνε

Η Σιέρα Λεόνε κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία ώστε να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιδημία του ιού Έμπολα και θα επιστρατεύσει τις δυνάμεις ασφαλείας για να εφαρμόσει το μέτρο της καραντίνας στις εστίες του θανατηφόρου ιού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της χώρας Ερνεστ Μπάι Κορόμα.


Ανάλογα μέτρα έλαβε χθες το απόγευμα και η γειτονική Λιβερία.

Ο Κορόμα ανακοίνωσε επίσης ότι ματαιώνει την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον για την Αμερικανο-Αφρικανική σύνοδο κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα εξαιτίας της κρίσης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η πρόεδρος της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ, ανακοίνωσε την Τετάρτη το κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας, ενώ έθεσε σε υποχρεωτική άδεια πολλούς δημόσιους υπαλλήλους, στο πλαίσιο των μέτρων που προσπαθεί να λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της επιδημίας του Έμπολα, εξαιτίας του οποίου έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους τουλάχιστον 130 άνθρωποι.

Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσαν ότι η επιδημία του Έμπολα στις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής--Γουϊνέα, Σιέρα Λεόνε και Λιβερία-- έχει προκαλέσει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων που έχει καταγραφεί ποτέ και μέχρι στιγμής ευθύνεται για 672 θανάτους.

Ο ιός Έμπολα προκαλεί ακατάσχετες αιμορραγίες, ενώ το ποσοστό θνησιμότητας φτάνει το 90%. Ο ιός μεταδίδεται μέσω απευθείας επαφής με το αίμα, τα σωματικά υγρά ή τους ιστούς των μολυσμένων ανθρώπων ή ζώων.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου