Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Πότε θα δοθεί η επόμενη δόση του Κοινωνικού Μερίσματος.



Στο τέλος Ιουλίου θα λάβουν το «κοινωνικό μέρισμα» οι δικαιούχοι, των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν μεν με βάση τα εισοδήματα του 2012 (φορολογικές δηλώσεις 2013), αλλά πληρούν τις προϋποθέσεις με βάση τα περυσινά εισοδήματα (φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται εφέτος).
Η κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγανη και του
υφυπουργού Εργασίας Β. Κεγκέρογλου προβλέπει ότι οι νέοι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα βάσει των νέων κριτηρίων και των φορολογικών δηλώσεων του 2014 θα πάρουν το επίδομα τέλος Ιουλίου
Μετά την δόση που πληρώθηκε στις 11/7, οι επόμενοι δικαιούχοι θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη δόση που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του Ιουλίου με πιθανότερη ημερομηνία τις 29 ημέρα Τρίτη.
Για τις αιτήσεις που έχουν απορριφθεί με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013 και πληρούν τις προϋποθέσεις με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί 15 ημέρες μετά τη λήξη της εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2014. Για τις λοιπές αιτήσεις που εκκρεμούν λόγω ελέγχου των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ή έχουν παραπεμφθεί προς έλεγχο, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί από την 1/10/2014 έως και την 10/10/2014.
Πώς θα δείτε αν είστε δικαιούχοι;
Από τον προσωπικό σας λογαριασμό στο taxis net θα μπορέσετε να διαπιστώσετε αν είστε δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος.
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, είναι απλά! Αφού συνδεθείτε στον προσωπικό σας λογαριασμό, πρέπει να μεταβείτε στην επιλογή «Κοινωνικό μέρισμα».
Πατήστε την επιλογή «εκτύπωση» (προσοχή, είναι σημαντικό αφού αν δεν το κάνετε δεν θα δείτε σε τι κατάσταση βρίσκεται η αίτησή σας) κι από εκεί θα δείτε σε τι φάση βρίσκεται η αίτηση που έχετε κάνει.
Είναι σημαντικό να ξέρετε πως η κατάσταση αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εφόσον γράφει την επιλογή ''Προς Πληρωμή'' τότε ο δικαιούχος θα λάβει την Παρασκευή το Κοινωνικό Μέρισμα στον τραπεζικό του λογαριασμό που έχει δηλώσει στην αίτηση.
Όσοι από τους αιτούντες δεν δουν την κατάσταση ''προς πληρωμή'' θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη δόση που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του Ιουλίου με πιθανότερη ημερομηνία τις 29 ημέρα Τρίτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου