Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΚΚΕ-Εξόρμηση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στα Γιαννιτσά



       Φουντώνει το κύμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό σε όλη τη χώρα και ενάντια στην απάνθρωπη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ.
      Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ των Γιαννιτσών προχώρησαν σε εξόρμηση - πικετοφορία αλληλεγγύης στον Πεζόδρομο της πόλης μοιράζοντας ανακοίνωση καταγγελίας της βάρβαρης επίθεσης ενάντια σε άμαχους στη Λωρίδα της Γάζας.

     Με κεντρικό σύνθημα-απαίτηση «Να σταματήσει τώρα η αιματοχυσία του λαού της Παλαιστίνης» καταγγέλλεται στην ανακοίνωση με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η ένταση της επιθετικότητας του Ισραηλινού κράτους ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό και καταδικάζονται οι δολοφονικές πολεμικές του επιδρομές στα Παλαιστινιακά εδάφη.
   
 Υπογραμμίζονται οι βαριές ευθύνες της πολιτικής ΕΕ και ΗΠΑ, που ενθαρρύνουν την εγκληματική δράση του Ισραηλινού κράτους, εξισώνοντας τους θύτες με τα θύματα. Η ελληνική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι κυβερνήσεις των άλλων κρατών μελών της ΕΕ, που αναβαθμίζουν με διάφορους τρόπους τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραηλινό κράτος, που διοργανώνουν από κοινού στρατιωτικές ασκήσεις με τις Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, έχουν βαριές ευθύνες για το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και της νεολαίας του.
     Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να εκφράσουν την διεθνιστική τους αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό που βρίσκεται στο στόχαστρο της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, στο έδαφος των γενικότερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών που υπάρχουν και προωθούνται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

 ·  Να σταματήσουν άμεσα οι πολεμικές επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.
 · Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
 · Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους.
 · Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας  της Ελλάδας με το Ισραήλ.
 · Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου