Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Οι Ισραηλινοί ζητούν και το Νόμπελ... Ειρήνης!

Τη στιγμή που ο αριθμός των Παλαιστινίων που χάνουν τη ζωή τους από το ανηλεές σφυροκόπημα του ισραηλινού στρατού αυξάνεται δραματικά αγγίζοντας τους 672, το Ισραήλ έχει το θράσος να ζητά και το Νόμπελ Ειρήνης!


Η ισραηλινή πλευρά δε διστάζει να προβεί στην απίστευτη δήλωση μέσω του πρεσβευτή του Ισραήλ στις ΗΠΑ, Ρον Ντέρμερ, ο οποίος υποστήριξε ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες δικαιούνται το Νόμπελ Ειρήνης για την «απίστευτη αυτοσυγκράτηση» που έχουν επιδείξει στον αγώνα τους κατά της Χαμάς.
Ο Ντέρμερ, μάλιστα, επιτέθηκε σε όσους «κατηγορούν αδιάντροπα το Ισραήλ για γενοκτονία και μας βάζουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για εγκλήματα πολέμου».

Σαν να μην έφτανε αυτό, το Ισραήλ διεκδικεί και πολεμική αποζημίωση από τις ΗΠΑ!
Σύμφωνα με το υπουργό Αμύνης των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, η ισραηλινή κυβέρνηση φέρεται να ζήτησε από τις ΗΠΑ αποζημίωση ύψους 225 εκατ. δολαρίων για ελλείψεις στο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος», με το οποίο ο στρατός μπορεί να αναχαιτίσει τις ρουκέτες που εκτοξεύει η Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να επιρρίψει ευθύνες στις ΗΠΑ για τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζει η πολυδιαφημισμένη ασπίδα, η οποία θεωρείτο «ανίκητη».
Όπως ανέφερε ο Χέιγκλ, σύμφωνα με την ισραηλινή Haaretz, το Ισραήλ ζήτησε πολεμική αποζημίωση για «έλλειψη τμημάτων που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του συστήματος».
Ο υπουργός απέφυγε να διευκρινίσει ποια είναι τα τμήματα που χρειάζεται ο ισραηλινός στρατός, αλλά τόνισε ότι το Ισραήλ δε μπορεί να περιμένει μία νέα προμήθεια από τους Αμερικανούς κατασκευαστές, η οποία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί δύο χρόνια αργότερα.

Όλα αυτά, ενώ οι εχθροπραξίες ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς διεκόπησαν προσωρινά για μικρό χρονικό διάστημα σε αρκετές περιοχές της Γάζας, ώστε να επιτραπεί η πρόσβαση ασθενοφόρων για την παραλαβή τραυματιών, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC), Σεσίλια Γκόιν.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου