Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ναυτική άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα- Επίδειξη δύναμης του Πούτιν



Επίδειξη δύναμης τόσο προσωπικής όσο και κρατικής από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, με αφορμή την Ημέρα του Ρωσικού Στόλου την Κυριακή. Ο Πούτιν μέσα από μία πανηγυρική γιορτή στο Σεβεραμόρσκ της Βόρειας Θάλασσας απάντησε στη σφοδρή κριτική της Δύσης, ενώ παρακολουθώντας πραγματικά πυρά και αεροπορικές επιδείξεις, προανήγγειλε τη ναυπήγηση 60 νέων πλοίων.
«H ισχύς και η δόξα του στόλου μας μόνο θα αυξάνονται. Θα δυναμώσει η αμυντική του
ικανότητα, η μαχητική του ετοιμότητα και η ευκινησία του. Θα ναυπηγηθούν νέα πλοία», είπε ο Πούτιν απευθυνόμενος στους επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού.«Ανάμεσα στις ιδιαίτερες προτεραιότητές μας είναι φυσικά και η ενίσχυση της πολεμικής ισχύος του στόλου της Μαύρης Θάλασσας», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο φορώντας τη στρατιωτική του στολή  επιθεώρησε ένα στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης και προσπάθησε να ενθαρρύνει μάχιμους και κοινή γνώμη, λέγοντας ότι η χώρα του δεν αντιμετωπίζει εμφύλιο, αλλά ξένη εισβολή και ότι ο στρατός απελευθερώνει πόλεις και χωριά. Εντούτοις, τα σημάδια ότι η επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία έχει βαλτώσει πληθαίνουν με αποτέλεσμα να αυξάνεται το αίσθημα οργής του πληθυσμού.

Γονείς και σύζυγοι των υπό στράτευση ανδρών αποκλείουν δρόμους και στρατόπεδα, όπως στην περιφέρεια Τσερνόβιτσκαγια, που έκαψαν δημοσίως τα φύλλα πορείας της επιστράτευσης. Η δυσαρέσκεια φουντώνει και στις γραμμές των στρατευμένων, που στο διαδίκτυο αναρτούν μηνύματα απόγνωσης.

Η ρωσική τηλεόραση έδειξε, μάλιστα, την Κυριακή τουλάχιστον 40 Ουκρανούς φαντάρους, που ζήτησαν βοήθεια από αντάρτες, λιποτάκτησαν και πέρασαν τα ρωσικά σύνορα. Και όλα αυτά την ώρα που με βάση, τον Ουκρανό υπουργό Οικονομικών για τον πόλεμο υπάρχουν χρήματα μόνο έως την 1η Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου