Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Εταιρεία στις Η.Π.Α. κατασκεύασε ειδικά παγκάκια, για τη φόρτιση κινητών με τη χρήση ηλιακής ενέργειας!

Η χρήση των κινητών συσκευών και των tablets έχει πια γίνει τόσο αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότερες νέες συσκευές ή υπηρεσίες να σχεδιάζονται, ώστε να είναι συμβατές με αυτά.
 Πρόσφατα, στη Βοστόνη και τη Μασσαχουσέτη, πολλά παγκάκια «αναβαθμίζονται» σε φορτιστές κινητών, με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας!


Η εταιρεία Soofa σκοπεύει να φέρει ακόμη περισσότερα παγκάκια στη Βοστόνη, κάνοντάς τα ένα είδος αστικού «αναψυκτικού», όπου οι άνθρωποι θα συναντιούνται και θα φορτίζουν τις συσκευές τους πριν συνεχίσουν τη μέρα τους.

«Δεν υπάρχει γνώση γύρω από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις μέρες μας αυτές τις μέρες, επειδή οι άνθρωποι δεν έρχονται σε άμεση επαφή μαζί τους. Βρίσκονται είτε στην οροφή, είτε σε κάποιο μερος που δεν βλέπουμε», είπε η Σάντρα Ρίχτερ, μια από τους ιδρυτές της Soofa. «Θέλαμε να αλλάξουμε τη γνώμη του κοινού, δείχνοντας τα άμεσα αποτελέσματά τους.»
Ήδη 6 παγκάκια έχουν τοποθετηθεί δοκιμαστικά, ενώ άλλα 100 έχουν προγραμματιστεί στις επόμενες εβδομάδες, και ακόμη περισσότερα στο μέλλον.
«Είναι δύσκολο να προσελκύσει τους επενδυτές ένα προϊόν καινούργιο στην αγορά, αλλά ήδη έχουμε δεχτεί κρούσεις από εταιρείες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, και διάφορες πόλεις του κόσμου, όπως το Χονγκ Κονγκ και το Τελ Αβίβ», συνέχισε η Ρίχτερ.

Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα είναι από τους πρώτους που δοκίμασαν το «smart bench».
Οι τιμή του νέου αυτού προϊόντος θα ποικίλει, αλλά ο σκοπός της Soofa είναι να είναι αρκετά οικονομικά, ώστε να ενσωματωθούν στην αγορά.

Το πρότζεκτ ήδη μετρά ένα χρόνο ζωής και αποτελεί έναν ενδιαφέρον συνδυασμό τεχνολογίας και σχεδιασμού για το αστικό περιβάλλον.

Πηγή: exedra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου