Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Τα κινέζικα έρχονται και πάλι στα σχολεία

Τη συνέχιση του προγράμματος για τη διδασκαλία της Κινεζικής γλώσσας στα Πρότυπα Πειραματικά γυμνάσια προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Κινεζική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Κομφούκιος.


Σκοπός είναι, τόσο η διδασκαλία της Κινεζικής γλώσσας σε Ελληνικά σχολεία, όσο και η ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων ανάμεσα στις δυο χώρες, ώστε να καλλιεργηθεί μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης των δυο λαών.

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014 στις 15:00 στο Υπουργείο Παιδείας από τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, αρμόδιο για θέματα Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, τον κ. Zhang Zhan εκ μέρους της Κινεζικής Πρεσβείας στην Αθήνα και την κα. Yang Xiuquin από το Ινστιτούτο Κομφούκιος.

Στο μεταξύ, την Τρίτη ο υφυπουργός Παιδείας και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης θα εξειδικεύσουν τις λεπτομέρειες υλοποίησης του προγράμματος Cyberkid που παρουσιάστηκε στις 16 Ιουλίου από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Δημόσιας Τάξης.

Πρόκειται για μία εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones application) με την ονομασία «Cyderkid», η οποία είναι καινοτόμος και παγκόσμιας εμβέλειας.

Η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο (real time) σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της χρήσης μίας καινοτόμου (touchscreen call) διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος. Οι Αξιωματικοί θα διαχειρίζονται τον κίνδυνο ή την απειλή, η οποία προέρχεται μέσω διαδικτύου με σύγχρονες διαδικασίες και μέσα από ένα Σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (CYBER ALERT), που θα έχει έδρα στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τα υπουργεία, Παιδείας και Δημόσιας Τάξης έχουν καθιερώσει την Ασφαλή Πλοήγηση ως διαρκή ενημερωτική δράση στα σχολεία. Στο πλαίσιο αυτό, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εξειδικευμένοι Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων, οι οποίοι κατέχουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους, μία φορά την εβδομάδα θα συνδέονται μέσω του διαδικτύου, ταυτόχρονα, με αριθμό σχολείν της επικράτειας όπου θα παρουσιάζονται με τρόπο κατανοητό και προσιτό στους μαθητές οι κίνδυνοι του Διαδικτύου, η προστασία από αυτούς κι η ασφαλής αντιμετώπιση τους.

Η επιλογή των σχολείων θα γίνεται από ειδική ομάδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανάλογα με την τάξη και την περιοχή που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου