Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Σε 47.000 τόνους τα «χαμένα» φρούτα σε Πέλλα και Ημαθία


Ολοένα και περισσότερες νταλίκες με φορτία ελληνικών φρούτων επιστρέφουν, μετά την επιβολή εμπάργκο από τη Ρωσία στα τρόφιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.



Σε περίπου 47.000 τόνους ανέρχονται συνολικά οι αδιάθετες ποσότητες ροδακίνων και νεκταρινιών στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας, λόγω του ρωσικού εμπάργκο.

Σύμφωνα με τις απογραφές της Διεύθυνσης Γεωργίας, περίπου 22.000 ροδακίνων και νεκταρινιών, εκ των οποίων 11.000 βρίσκονται στα ψυγεία και άλλοι τόσοι ακόμη στα δέντρα, αφού δεν συγκομίστηκαν, βρίσκονται στο νομό Πέλλας.


Οι αντίστοιχες ποσότητες στην Ημαθία ανέρχονται, βάσει της εκεί απογραφής, σε 25.000 τόνους, εκ των οποίων οι 12.000 τόνοι βρίσκονται στα ψυγεία και οι υπόλοιποι παραμένουν αναξιοποίητοι στα δέντρα.

Τα στοιχεία για το νομό Πέλλας κοινοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παραγωγών Πέλλας ΚΑΣΟ Μέγας Αλέξανδρος, Στράτος Αυγουστής, σύμφωνα με τον οποίο τις τελευταίες ημέρες επιστρέφουν ολοένα περισσότερες νταλίκες γεμάτες με το φορτίο, που δεν διατέθηκε στη ρωσική αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι από το τελωνείο Σκύδρας είχαν αναχωρήσει από την 1η Αυγούστου 50 φορτία, με προορισμό τη ρωσική αγορά.

Πηγή:
skai.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου