Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Δ.Τζατζής: «Δεν είναι υποχρεωτική η ένταξη του Επικουρικού ταμείου των Ένστολων στο ΕΤΕΑ»



Φρένο στην υποχρεωτική ένταξη του Επικουρικού Ταμείου των ένστολων στο ΕΤΕΑ, βάζει η νομοτεχνική βελτίωση που έφερε ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης, στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.
Λύνεται έτσι το σοβαρό πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί.
Με την αλλαγή στο νομοσχέδιο, οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού έχουν προθεσμία μέχρι το τέλους του τρέχοντος έτους να μετατραπούν αυτοδικαίως σε ΝΠΙΔ υποχρεωτικής ασφάλισης.
Προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των κλάδων ασφαλισμένων και να έχει εκπονηθεί αναλογιστική μελέτη.
Τόσο ο κ. Τζαμτζής, όσο και ο κ. Βλαχογιάννης, νιώθουν δικαιωμένοι, διότι με την νομοτεχνική βελτίωση ο κ. Βρούτσης, αποδέχτηκε την τροπολογία που κατέθεσαν οι Βουλευτές κκ Τζαμτζής και Βλαχογιάννης με Γενικό αρ. 1668 και Ειδικό αρ.257, καθώς και άλλοι βουλευτές της ΝΔ.
Να σημειωθεί ακόμη, ότι οι βουλευτές Τζαμτζή Ιορδάνης και Βλαχογιάννης Ηλίας, πρωτοστάτησαν στην αποκατάσταση των αδικιών που έχουν υποστεί οι ένστολοι και επέτυχαν την δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Σταικούρα, για υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας. Τόσο ο κ. Τζαμτζής, όσο και ο κ. Βλαχογιάννης θα συνεχίσουν με τις παρεμβάσεις τους να στηρίζουν τους ένστολους καθώς και όλων των εργαζομένων στην διαδικασία αποκατάστασης αδικιών σε εφαρμογή αποφάσεων των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου