Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ένας γητευτής κροκοδείλων για τον Σήφη



Μετά από πολυήμερο παιχνίδι του Σήφη του κροκόδειλου με τις παγίδες οι υπεύθυνοι αποφάσισαν ότι πλέον χρειάζεται να τεθεί σε εφαρμογή ένα εναλλακτικό σχέδιο για να τον πιάσουν.
Έτσι, την ώρα που ο Σήφης, ο αγαπητός σε όλους πλέον, κροκόδειλος της Κρήτης «σουλατσάρει» ελεύθερος στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών, έφτασε στο νησί ο διάσημος γητευτής των κροκοδείλων Ολιβιέ Μπεχρά.

Σύμφωνα με το cretapost, ο διάσημος ερπετολόγος είχε δείξει το ενδιαφέρον του από την πρώτη στιγμή της είδησης για τον κροκόδειλο που βρίσκεται στο Ρέθυμνο και θέλησε να βοηθήσει.
Βρισκόταν σε καθημερινή επικοινωνία με τον εκπρόσωπο του ΟΑΚ για το θέμα, Βαγγέλη Μαμαγκάκη, ο οποίος συζητούσε μαζί του τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να παγιδευτεί ο κροκόδειλος.

Την Τρίτη ο Ολιβιέ Μπεχρά βρίσκεται στη Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο όπου παρευρέθη σε μία σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης για τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν για την παγίδευση του κροκοδείλου.
Ο Ολιβιέ Μπεχρά είναι ο πλέον κατάλληλος για να πιάσει τον Σήφη καθώς έχει παγιδεύσει δεκάδες κροκόδειλους στην καριέρα του.

Ο ίδιος μιλώντας στο cretapost δήλωσε ότι οι κλιματικές συνθήκες του νησιού είναι πολύ καλές για την επιβίωση του κροκοδείλου.

«Η Κρήτη είναι ένα φοβερό νησί και έχει πολύ καλό κλίμα. Σ’ αυτή τη φάση που ήρθα οι συνθήκες είναι πολύ καλές για την επιβίωσή του», επεσήμανε ο κ. Μπεχρά και αναφέρθηκε στις κινήσεις του από εδώ και πέρα.

«Θέλω να δω την περιοχή, θεωρώ ότι υπάρχει ιδιαίτερο οικοσύστημα και θέλω να το εξερευνήσω και στη συνέχεια θα ξέρω τον τρόπο για να πιάσουμε τον κροκόδειλο», τόνισε ο κ. Μπεχρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου