Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Καλό το ελληνικό καλοκαίρι, αλλά μόνο για τους ξένους – Οι Έλληνες μένουν στο σπίτι



Είναι ένα φαινόμενο που φέτος απαντάται σε πάρα πολλά παραθεριστικά σημεία της χώρας. Τα καταλύματα να έχουν πληρότητα που αγγίζει το 100%, αλλά οι πελάτες να είναι στην πλειονότητά τους ξένοι καθώς οι Έλληνες, έμειναν σπίτι τους.Το γεγονός παραδέχθηκε και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας την Τρίτη στο ΜΕΓΚΑ. Επισήμανε, δε, πως σε κάποιες περιπτώσεις η μείωση του λεγόμενου εσωτερικού τουρισμού αγγίζει ακόμα και το 50%.Συγκεκριμένα επισήμανε: «Ανάλογα με τον προορισμό υπάρχουν μειώσεις έως και 50%. Μπορεί και παραπάνω». Παραδέχθηκε επίσης πως γίνεται προσπάθεια να λυθεί το
πρόβλημα μέσω των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού.
Όσο για το αιφνίδιο κλείσιμο του ρωσικού tour operator φάνηκε καθησυχαστική. Τόνισε πως η ρωσική πλευρά προτίθεται να καλύψει όσους έχουν υποστεί ζημιά από την πτώχευση του ρωσικού τουριστικού πρακτορείου.
Όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη υπάρχει η δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης από τη Ρωσία για τις ζημιές που προκάλεσε η πτώχευση του ρωσικού tour operator.
Η υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι οι ιδιωτικές τουριστικές επιχειρήσεις «κινήθηκαν με ωριμότητα» και τόνισε ότι η Ελλάδα έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο προς τα έξω σε μία σημαντική τουριστική αγορά όπως αυτή της Ρωσίας.
Προσδιόρισε τέλος περί τους 8.000-10.000 τους Ρώσους πελάτες του πρακτορείου που βρίσκονται στη χώρα μας και διαβεβαίωσε ότι θα επαναπατριστούν κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου