Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Άγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για τα ροδάκινα



Σκληρή ανακοίνωση εναντίον της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί για "υποτέλεια στις επιλογές της ΕΕ", εξέδωσε ο υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη ζημία των παραγωγών αγροτικών προϊόντων από το ρωσικό εμπάργκο. Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ.

"Το σίγουρο είναι ότι η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ άργησε να ξυπνήσει από το λήθαργο της υποτέλειας στις επιλογές της Ε.Ε.." αναφέρει ο Δ. Αποστόλου, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

"Επιχείρησε να αναπέμψει το μέγιστο πρόβλημα της αποζημίωσης των παραγωγών μας από τις επιπτώσεις του εμπάργκο της Ρωσίας στην ίδια την Ε.Ε. που, δυστυχώς, δια του αρμοδίου εκπροσώπου της, του Επιτρόπου Γεωργίας κ. Ντάτσιαν Τσιόλου, δεσμεύτηκε μόνο για την αύξηση του ποσοστού απόσυρσης των ροδάκινων από το 5% στο 10%" προστίθεται στην ανακοίνωση. 

"Ήταν χαρακτηριστική η φράση του: «Εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι λίγο νωρίς για να συζητήσουμε τις επιπτώσεις του κόστους από το εμπάργκο», τη στιγμή μάλιστα που οι επιπτώσεις των ρωσικών αντιμέτρων στον αγροτικό χώρο της Ε.Ε. αγγίζουν τα 12 δισ. ευρώ" σημειώνει.

"Γι’ αυτό οφείλει άμεσα η Κυβέρνηση να δεσμευτεί για όλη την αποζημίωση, ακόμη και με εθνικούς πόρους των παραγωγών και όλων των εμπλεκομένων στο συγκεκριμένο κύκλο εργασιών" τονίζει.

Ανακοίνωση - απάντηση, με την οποία επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "η κεντρική θέση του ΠΑΣΟΚ εκφράστηκε από την 9η Αυγούστου από τον πρόεδρό του Ευάγγελο Βενιζέλο, που δήλωσε ξεκάθαρα ότι οι παραγωγοί θα έχουν την πλήρη συμπαράσταση της Πολιτείας καλώντας παράλληλα όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αποφεύγουν τις αποσπασματικές και δημοκοπικές προσεγγίσεις".

Όμως, όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ "τις τελευταίες μέρες οι αγρότες υπήρξαν μάρτυρες της απίστευτης ανευθυνότητας του ΣΥΡΙΖΑ, που για μια ακόμα φορά έδειξε ότι έχει σοβαρή κρίση προσανατολισμού σε μείζονος στρατηγικής σημασίας θέματα. Η προτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ στην αλά καρτ συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι γνωστή αλλά τούτη τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο υποκρισίας και λαϊκισμού τριτοκοσμικού τύπου. Όπως σε όλα τα θέματα και σε αυτό πολιτεύονται με αντιφατικό και δημαγωγικό τρόπο. Ζητάνε από τη μια "η Ε.Ε. να αποζημιώσει εδώ και τώρα τους αγρότες" και από την άλλη η Ελλάδα "να διαχωρίσει εδώ και τώρα τη θέση της από την Ε.Ε." στο ζήτημα της ουκρανικής κρίσης!!!".

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι "η αγροτιά ξέρει καλύτερα από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ τα συμφέροντά της που απορρέουν από τη συμμετοχή μας στην Ε.Ε.".

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου