Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Λιβερία: Ένοπλη επίθεση σε κλινική Έμπολα

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην Αφρική με τον φονικό ιό Έμπολα. Σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ένοπλοι επιτέθηκαν σε κλινική στην πρωτεύουσα της Λιβερίας, όπου βρίσκονται σε καραντίνα ασθενείς με τον επικίνδυνο ιό.


Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, 29 ασθενείς εγκατέλειψαν την κλινική προς άγνωστη κατεύθυνση με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος μόλυνσης για τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Η κατάσταση στις χώρες που έχουν πληγεί από τον αιμορραγικό πυρετό είναι δραματική με αποτέλεσμα ακόμη και ο στρατός να επιχειρεί να αποκλείσει τις περιοχές που έχουν πληγεί από τον Έμπολα. Οι κάτοικοι σε Σιέρα Λεόνε, Λιβερία και Νιγηρία παρά το γεγονός ότι έχουν ενημερωθεί για τον κίνδυνο να μολυνθούν από τον ιό ταξιδεύουν στα χωριά που βρίσκονται νεκροί και ασθενείς από τον φονικό ιό.

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις οι φωτογράφοι εντόπισαν πτώματα από ασθενείς του ιού στους δρόμους, καθώς οι οικογένειες υπό τον φόβο ότι θα τεθούν σε καραντίνα από τους ειδικούς δεν υποδείκνυαν τον ασθενή και τον κρατούσαν μέχρι τον θάνατο του. Με αυτή την κατάσταση η μόλυνση του πληθυσμού υπερδιπλασιάστηκε, καθώς μέχρι και τρεις ημέρες μετά τον θάνατο ενός ασθενή από Έμπολα ο ιός μπορεί να μεταφερθεί σε άλλους πολίτες.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου