Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Εκατοντάδες Γάλλοι τουρίστες άρρωστοι σε ξενοδοχείο της Ρόδου

Εκατοντάδες Γάλλοι τουρίστες αρρώστησαν σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Ρόδου, με έναν επισκέπτη να περιγράφει τη σκηνή ως «αποκαλυπτική» όταν οι επισκέπτες έκαναν εμετό στην πισίνα και τους διαδρόμους.


Οι Γάλλοι τουρίστες απαιτούν τώρα απαντήσεις. Μάλιστα ένας επισκέπτης περιέγραψε το σκηνικό που έλαβε χώρα στο πεντάστερο ξενοδοχείο της Ρόδου, στη γαλλική εφημερίδα La Depeche αυτή την εβδομάδα.

«Όπως και εκατοντάδες άλλοι παραθεριστές, η οικογένειά μου κι εγώ αρχίσαμε ξαφνικά να κάνουμε εμετό και να υποφέρουμε από διάρροια» περιγράφει ο Ζαν Πιερ Λακό που ξόδεψε 20.000 ευρώ για διακοπές δύο εβδομάδων στο νησί, γράφει η εφημερίδα.

«Είδα ανθρώπους να κάνουν εμετό στους διαδρόμους… και τις πισίνες, παντού. Ζήσαμε σκηνές αποκάλυψης».

Σε συνάντηση που είχαν οι εξαγριωμένοι τουρίστες με τη διοίκηση τους ξενοδοχείου, οι απαντήσεις που έλαβαν ήταν ελάχιστες. Ο διευθυντής μάλιστα προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει τον αριθμό των αρρώστων, λέγοντας πως ήταν λιγότεροι από 100, σύμφωνα με την La Depeche.

Ο Λακό προσθέτει: «Μας έδειξαν επίσης τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν σε τρία ή τέσσερα πιάτα των εστιατορίων τους, όπως ζυμαρικά και ρύζι, που δεν είναι τόσο ευαίσθητα, την ώρα που σε αυτά σερβίρονται πάνω από 200 πιάτα με πολύ πιο επικίνδυνα συστατικά, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα».

Ένα δελτίο Τύπου του ξενοδοχείου ανέφερε: «Το νησί της Ρόδου πλήττεται επί του παρόντος από έναν ιό που είναι στον αέρα, ενώ το φαγητό και το νερό δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν».

Η ασάφεια του δελτίου, ωστόσο δεν ικανοποίησε την επιθυμία των τουριστών για απαντήσεις.

«Είναι ιός ή βακτήριο; Θέλουμε να μάθουμε» δήλωσε ο Λακό στην Depeche. «Θέλουμε να καταγγείλουμε την έλλειψη ουσιαστικής απάντησης του ξενοδοχείου αλλά και το ταξιδιωτικό γραφείο που συνεχίζει να στέλνει ανθρώπους εκεί. Θα καταθέσουμε μήνυση τις επόμενες ημέρες».

Εκτός από τις περιορισμένες εξηγήσεις, οι επισκέπτες δεν έχουν λάβει ούτε επιστροφή των χρημάτων τους. Το ταξιδιωτικό γραφείο πρόσφερε 15% έκπτωση για μελλοντικό ταξίδι, την ώρα που οι τουρίστες συνεχίζουν να αρρωσταίνουν στο θέρετρο.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου