Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Μπαίνει... κόφτης στις τομογραφίες ανά νομό!



Το μέτρο θεωρείται και είναι επαναστατικό. Αφορά στις εξετάσεις σε τομογραφίες, μαγνητικές και αξονικές. Επειδή, παρά τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί, εξακολουθούν να γίνονται με "τρελούς" ρυθμούς - υπολογίζεται ότι πέρυσι, σε όλη τη χώρα, ξεπέρασαν το 1,2 εκατομμύρια, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ - και χρεώνουν το ελληνικό δημόσιο και κατ' επέκταση τον Έλληνα φορολογούμενο, αποφασίστηκε να μπει ένας "κόφτης". Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα πλαφόν, που θα αφορά στον αριθμό των τομογραφιών που θα μπορούν να γράφουν ανά νομό οι αρμόδιοι γιατροί, έτσι ώστε όταν ξεπερνιέται ένα όριο, αμέσως να μπαίνει απαγορευτικό.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το όριο αυτό δεν θα είναι αυθαίρετο, αλλά θα στηριχθεί σε μια ευρεία μελέτη που έχει παραγγείλει το υπουργείο Υγείας και έχει ήδη ολοκληρωθεί. Βάσει των συμπερασμάτων της, θα ελέγχεται στο εξής ο αριθμός των παραπεμπτικών, έτσι ώστε να μπει ένας φραγμός στην ακατάσχετη αιμορραγία των δημοσίων οικονομικών από αυτό το μέτωπο. Εννοείται ότι στην απίστευτη περίπτωση, που σε κάποιο νομό υπάρξει πραγματική ανάγκη για υπέρβαση του ορίου, θα υπάρχει η σχετική πρόβλεψη που θα επιτρέπει στους γιατρούς να το κάνουν.

Όμως, όπως λέγεται και από το υπουργείο Υγείας, το σενάριο αυτό είναι υπερβολικό. Λεπτομέρειες του εγχειρήματος προκύπτουν τις τελευταίες ώρες και από τη σχετική συζήτηση που λαμβάνει χώρα στη Βουλή, στο πλαίσιο ψήφισης νομοσχεδίου. Ωστόσο, τα στοιχεία της έρευνας μάλλον δεν θα παρουσιασθούν εκεί. 



voria 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου