Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Στο ΠΑΣΟΚ ζουν… το δράμα τους



Το «κατάφεραν» κι αυτό οι επίγονοι. Να κάνουν δηλαδή ακόμα και την 3η του Σεπτέμβρη, επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, εστία νέας άγριας κόντρας μεταξύ του νυν (Β. Βενιζέλου) και του τέως (Γ. Παπανδρέου)! Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά στην περίπτωση τόσο του Βενιζέλου, όσο και του Παπανδρέου. Η χώρα βρίσκεται στην κυριολεξία στο τέλμα και ο Βενιζέλος με τον Παπανδρέου ζουν το δικό τους μικροκομματικό δράμα για το ποιος θα μιλήσει σε ποια εκδήλωση.Ενώ το ιστορικό κίνημα που ίδρυσε ο Αντρέας Παπανδρέου
βρίσκεται στο έσχατο σημείο απαξίωσης, κρίσης, ενώ τα σημάδια διάλυσής του είναι φανερά, ενώ ο Β. Βενιζέλος μεθοδεύει την –επί της ουσίας- διάλυσή του και διάχυσή του στην υπό κατασκευή «Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη», οι δύο τελευταίοι αρχηγοί «κατάφεραν» να συγκρούονται για μια επέτειο που ελάχιστα θυμίζει πλέον απ' τις μέρες δόξας του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος!
Να συγκρούονται με λίγα λόγια επί ερειπίων!
Άλλη εκδήλωση εξήγγειλε ο Γιώργος, με φωτογραφικά και άλλα ντοκουμέντα απ' την 40χρονη πορεία του ΠΑΣΟΚ, με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο και άλλη ο Βενιζέλος, κάτι σαν συγκέντρωση αυτός σε κλειστό χώρο (πού τόλμη για ανοιχτό, να φαίνεται η πλήρης γύμνια...) με κεντρικό ομιλητή –φυσικά- τον ίδιο!
Και –ω του θάματος- στον ίδιο χώρο, στο Ζάππειο...
Μόνο στις ημερομηνίες δεν... συνέπεσαν, αφού ο ΓΑΠ θα μιλήσει την 1η του Σεπτέμβρη και ο Βενιζέλος στις 3 του μήνα!
Θα ήταν για να γελάσει κάποιος με αυτά τα μικροπολιτικά καμώματα, επί ερειπίων, επαναλαμβάνουμε, αλλά είναι μάλλον για πικρά δάκρυα, από όσους έχουν απομείνει να θυμούνται, τα «περασμένα μεγαλεία».
Στην πραγματικότητα και ο ΓΑΠ και ο Βενιζέλος σπεκουλάρουν πάνω σε μια επέτειο όντως ιστορική, την οποία όμως και με τις πολιτικές επιλογές τους και με την γενικότερη συμπεριφορά τους έχουν φροντίσει από πριν να απογυμνώσουν απ' το ιστορικό της μεγαλείο...
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, πως ο Βενιζέλος έχει εξοργιστεί με το Γιώργο, επειδή αυτός έχει φροντίσει στις 3 του Σεπτέμβρη, ημέρα της δικιάς του ομιλίας, να λείπει και μάλιστα στο εξωτερικό, όσο πιο μακριά δηλαδή γίνεται!
Με αυτό τον τρόπο του χάλασε την κουτοπόνηρη σκέψη, να ενσωματωθεί δηλαδή η εκδήλωση του ΓΑΠ στην κεντρική του ΠΑΣΟΚ, ώστε να καλυφτεί η άγρια μεταξύ τους κόντρα!
Δηλαδή, να κρύψουν κάτω απ' το χαλί τις πομπές αμφοτέρων!
Και μάλιστα ο Βενιζέλος έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα.
Έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σε συζήτηση που είχε πολύ πρόσφατα με συνεργάτες του, τους είπε ότι θεωρεί πολύ πιθανό πως «ο Γιώργος ετοιμάζεται να φτιάξει άλλο κόμμα»!
Ναι, είναι... μια ωραία ατμόσφαιρα!
Μέσα σε αυτό το κλίμα, έχει σημασία να αναρωτηθεί κανείς, τι θα πράξει ο Σημίτης;
Το ζήτημα είναι, τι θα πράξουν άλλα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ...
Θα δεχτούν να πετάγονται «τα άγια τοις κυσί»;
Να αμαυρώνεται με τέτοια καμώματα η μεγάλη επέτειος;
Μήπως θα ήταν μια έντιμη στάση η απουσία και απ' τις δυο εκδηλώσεις;
Πώς το είχε πει ο Αντρέας;
«Το ΠΑΣΟΚ δεν χαρίζεται, δεν κληρονομείται, δεν τεμαχίζεται»...
Τα e-mail του Βενιζέλου σε Σημίτη και ΓΑΠ
Ενδεικτικό της ιλαροτραγωδίας που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι ο Βενιζέλος έστειλε email σε δύο υποτίθεται κορυφαία στελέχη του κόμματος και πρώην πρωθυπουργούς για να παραστούν στην επέτειο του κόμματος. Και η κίνηση αυτή έγινε παρά το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει ότι ο Γιώργος δεν θα παραστεί. Προφανώς θέλει με αυτόν τον τρόπο να τους θέσει προ των ευθυνών τους για να μπορέσει μετά να ισχυριστεί ότι «εγώ τους κάλεσα αλλά αυτοί απαξιούν».
Η ίντριγκα όμως δεν έχει τέλος αφού ο Βενιζέλος διεκδικεί να μιλήσει στα εγκαίνια της έκθεσης ιστορικού υλικού του ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».
Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη παρατηρούν ότι ο Ευ. Βενιζέλος θα το κάνει ευχαρίστως και θεωρούν ως «αυτονόητο» ότι θα του ζητηθεί να απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Χαριλάου Τρικούπη, απαντώντας στην πρόσκληση του Ευάγγελου Βενιζέλου για την εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη στο Ζάππειο, με αφορμή την συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, δήλωσε ότι θα παραστεί, ενώ ήδη προγραμματίζεται ότι θα απευθύνει και χαιρετισμό.
Ο Γιώργος Παπανδρέου πάλι, ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι έχει ανειλημμένη υποχρέωση και θα απουσιάζει στο εξωτερικό ως ομιλητής σε συνάντηση της Royal Bank of Scotland στις 3 Σεπτεμβρίου, ανταποδίδοντας πάντως την πρόσκληση για να παραστεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος αυτή την φορά στα εγκαίνια της έκθεσης του ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου