Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ταξίδι στο εξωτερικό: Αποφύγετε τις άσκοπες χρεώσεις!



Έξυπνες εφαρμογές, ταξιδιωτικά apps και μια αίσθηση ασφάλειας είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα που σας προσφέρει η χρήση του κινητού στα ταξίδια σας.

Άλλωστε, ποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ένα ταξίδι στο εξωτερικό, χωρίς τη συντροφιά του αγαπημένου του gadget;

Παρόλα αυτά ένα ταξίδι με το κινητό σας μπορεί να κρύβει πολλές παγίδες. Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές για να αποφύγετε άσκοπες χρεώσεις σε μια απόδραση στο εξωτερικό.


Εισερχόμενες κλήσεις

Μην ξεχνάτε ότι η απάντηση του τηλεφώνου σας, ενώ βρίσκεστε σε ταξίδι στο εξωτερικό μπορεί να σας κοστίσει πολύ. Άρα, εκτός αν η κλήση είναι ζωτικής σημασίας, μην απαντήσετε!

Τηλεφωνητής

Βεβαιωθείτε ότι έχει απενεργοποιήσει την υπηρεσία τηλεφωνητή του κινητού σας, πριν φύγετε για το ταξίδι σας. Σε αντίθετη περίπτωση θα έχετε επιπλέον χρέωση για κάθε μήνυμα που θα λάβετε.

Περιαγωγή δεδομένων

Το smartphone σας, θα σας κρατά ενήμερους αυτόματα για κάθε νέα ενημέρωση ή κοινωνική δραστηριότητα, μέσω της σύνδεσης του στο διαδίκτυο. Αυτό μπορεί να σας κοστίσει αρκετά χρήματα σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Για να αποφύγετε αυτά τα έξοδα απενεργοποιήστε την περιαγωγή δεδομένων πριν ταξιδέψετε.

Τηλέφωνο με συμβόλαιο

Εάν έχετε τηλέφωνο με σύνδεση συμβολαίου με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, θα πρέπει είτε να αφήσετε τη SIM σας στο σπίτι και να πάρετε μια νέα SIM, που θα το μετατρέψει σε καρτοκινητό, είτε να συνεννοηθείτε με την εταιρεία σας, ώστε να τεθεί ένα χρηματικό όριο, που δεν θα πρέπει να ξεπεραστεί.

Εφαρμογές (Applications)

Τα ταξιδιωτικά apps είναι πολύ χρήσιμα, ειδικά αν ταξιδεύετε σε μέρος, που δεν έχετε ξαναεπισκεφθεί. Πολλά από αυτά όμως χρειάζονται σύνδεση στο διαδίκτυο για να “ανοίξουν”, κάτι που θα σας κοστίσει μια μικρή περιουσία. Αντ 'αυτού προτιμήστε τις εφαρμογές, που είναι διαθέσιμες χωρίς σύνδεση και είναι εξίσου χρήσιμες και ανέξοδες.


news 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου