Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Ιράκ - Φθάνουν τεθωρακισμένα

Τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα που ανήκουν στους Φρουρούς της Ιρανικής Επανάστασης ετοιμάζονται να εισέλθουν στο Ιράκ και να κατευθυνθούν σε περιοχές όπου πλειοψηφούν οι σιίτες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.


Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι Ιρανοί επιθυμούν να διώξουν τους σουνίτες μαχητές από τις περιοχές αυτές και να τις παραδώσουν στους Κούρδους. Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν υποσχεθεί στους σιίτες του Ιράκ ότι θα απωθήσουν τους τζιχαντιστές.

Την ίδια ώρα, κουρδικές δυνάμεις με την υποστήριξη της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας ανακατέλαβαν το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό φράγμα του Ιράκ, βόρεια της Μοσούλης, αποσπώντας το από τον έλεγχο των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), που το είχαν καταλάβει δέκα ημέρες νωρίτερα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

«Πνίγεται» στο αίμα στο βόρειο Ιράκ

Ένας Κούρδος αξιωματικός και δύο στελέχη πολιτικών κομμάτων δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι Πεσμεργκά, οι Κούρδοι μαχητές, κατέλαβαν το φράγμα, το οποίο παρέχει υδροδότηση και ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής και είναι απαραίτητο για την άρδευση τεράστιων καλλιεργούμενων εκτάσεων στην επαρχία Νινευή του βόρειου Ιράκ.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου