Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Δεν μπορείς να κοιμηθείς τα βράδια; Αυτά είναι τα τρία μυστικά για να σας παίρνει πιο εύκολα ο ύπνος

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον ύπνο, κυρίως επειδή πέφτουν στο κρεβάτι αλλά δεν καταφέρνουν να κοιμηθούν για αρκετή ώρα. 
Η δρ Maria Merinez από το Κέντρο Ύπνου Valley στο Φοίνιξ των ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι υπάρχουν τρεις απλές συνήθειες που αν τις ακολουθήσετε θα δείτε ότι θα καταφέρετε να κοιμηθείτε πιο εύκολα:

Μειώστε τις δραστηριότητες και την TV πριν πέσετε για ύπνο

Προσπαθήστε να αφήσετε στην άκρη κάθε δραστηριότητα ή υποχρέωση που είναι κουραστική τόσο για το σώμα, όσο και για το μυαλό, τουλάχιστον 30 λεπτά πριν πέσετε στο κρεβάτι για ύπνο. Κάθε δραστηριότητα που θα αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος, θα σας κάνει να νιώσετε και σε μεγαλύτερη διέγερση. Αυτό θα σας εμποδίσει να χαλαρώσετε προκειμένου να σας πάρει ο ύπνος.

Επίσης, μην παρακολουθείτε τηλεόραση ακριβώς πριν πέσετε για ύπνο.
 
Ο έντονος φωτισμός λέει στον εγκέφαλό σας ότι πρέπει να παραμείνει ξύπνιος. Προσπαθήστε να την κλείσετε και να αφιερωθείτε σε κάποιο βιβλίο. Ο εγκέφαλος τότε θα λάβει το "σήμα" ότι είναι ώρα ξεκούρασης.

Κρατήστε τα κατοικίδια έξω από το δωμάτιο που κοιμάστε
Τα κατοικίδια είναι πολύ πιθανό να είναι ανήσυχα, να σας ενοχλούν για να τους δώσετε προσοχή ή απλά να κάνουν θόρυβο καθώς προσπαθείτε να κοιμηθείτε. Επίσης οι τρίχες από τα κατοικίδια είναι πιθανό να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις (όπως φτέρνισμα και δυσκοιλιότητα), οι οποίες μπορεί να σας εμποδίσουν από το να κοιμηθείτε ήσυχα και βαθιά.

Μειώστε τη θερμοκρασία στο δωμάτιο
 

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ξαπλώνουν για ύπνο σε δωμάτιο με χαμηλότερη θερμοκρασία είναι πιο εύκολο να αποκοιμηθούν και κάνουν πιο "βαθύ" ύπνο. Προτού πέσετε για ύπνο λοιπόν, ρυθμίστε την θερμοκρασία του δωματίου (εφόσον είναι δυνατόν) ώστε να είναι ελαφρώς πιο χαμηλή από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος ή του υπόλοιπου σπιτιού.

Πηγή:onmed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου