Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Φόροι λίγων... φόβοι πολλών

Του Παναγιώτη Νανούδη
 
Τα πλεονασματικά παραμύθια δεν έπεισαν ποτέ κανέναν και οι αλλεπάλληλοι φόροι αποδεικνύουν καθημερινά τόσο την αποτυχία της δημοσιονομικής προσαρμογής όσο και την κοροϊδία της κυβερνητικής πολιτικής. Τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια βρήκαν τον παραλήπτη τους, όμως οι Έλληνες έχασαν την φορολογική αντοχή τους. 


Η πολυπόθητη ανάπτυξη χάθηκε στις γραμμές των πολυσέλιδων μνημονίων και η ανεργία εκτινάχθηκε στα υπερ-τιμημένα σπίτια των Ελλήνων. Τα κρατικά ταμεία άδειασαν από το φαγοπότι λίγων και οι τσέπες των πολιτών τρύπησαν από την φτωχοποίηση του. Τα φορολογικά χρέη διογκώνονται και οι κυβερνητικοί προβληματισμοί ταλαντεύονται πότε σε μέτρα παροχών και άλλοτε σε μέτρα κατασχέσεων. Οι κυβερνητικές ιδέες πολλές, η μνημονιακή δέσμευση μία... λιτότητα και όσο πάει!

Οι κοινωνικές ισορροπίες βουλιάζουν απ' την πίεση των δανειστών και οι πολίτες επιπλέουν μόνοι και αβοήθητοι για την επιβίωση τους. Το κράτος έχασε την "δημοκρατική δύναμη του" και ο λαός την αξιοπρέπεια του. Φόροι απρόβλεπτοι, άδικοι και παράλογοι είναι μόνο νούμερα πίσω από υπερήφανους ανθρώπους. 

Οι φόροι των λίγων τελικά ίσως να αποτελούν κίνητρο για την αλλαγή τους και ο φόβος των πολλών την δύναμη για την αποπομπή τους. Δεν είναι μόνο λίγοι σε αριθμό, μα είναι λίγοι σε ψυχή και νου...

 

5 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΠΟΤΕ κυριε ΝΑΝΟΥΔΗ ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ
    ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΑΘΕ ''ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ'' ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΡΩΤΩ ΕΓΩ Η ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΕΣΥ ΝΑΝΟΥΔΗ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ κλπ
    ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΟΥΣΙΑ ΤΙΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον ο κ. Νανούδης έχει το θάρρος να υπογράφει τα άρθρα του σε αντίθεση με εσένα που έχεις το θράσος να του ασκείς τόσο φτηνή κριτική κρυμμένη ( ή κρυμμένος) πίσω από την ανωνυμία σου. Αυτό νομίζω τα λέει όλα όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους προέβεις σε τέτοιο σχόλιο.

      Διαγραφή
    2. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ? Η ΤΟ ΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΝΑΝΟΥΔΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ?? ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝ ΜΕ ΛΕΝΕ ΜΑΡΙΑ η ΓΙΑΝΝΗ ? ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΒΡΕΣ ΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟΣ η ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ κλπ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ ΠΕΛΛΑΔΩΘΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΑΗΔΙΑ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΤΕ ΚΑΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

      Διαγραφή
  2. Η κυρια που σχολιασε ειναι πολυ μικρη λυπαμαι γι αυτους τους ανθρωπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είμαι από την Πέλλα (καταγωγή Δ Μακεδονία), έμαθα για την ζημιά που γίνηκε με τα ροδάκινα από τους Ρώσους. Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που ψηφίζει ο νομός Πέλλας (χωρίς να έχω ιδιαίτερη εκτίμηση στην σελίδα που παραθέτω) είδα αυτό το κείμενο.
    http://www.makeleio.gr/?p=145169

    ΑπάντησηΔιαγραφή