Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Εικόνες εγκατάλειψης στο γήπεδο της Αναγέννησης Γιαννιτσών



γράφει  ο Γιώργος  Χατζηχρήστος

Από σήμερα ξεκινάμε μια καινούρια στήλη, η οποία έχει να κάνει με τις γηπεδικές υποδομές και τα διάφορα λειτουργικά προβλήματα στον χώρο του αθλητισμού.
Θα ξεκινήσουμε σήμερα με το δημοτικό στάδιο της πόλης των Γιαννιτσών και την εικόνα που αυτό παρουσιάζει.
Σε λίγες μέρες ξεκινά το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής και η μεγάλη ομάδα του  νομού μας, η Αναγέννηση Γιαννιτσών, θα υποδεχτεί αξιόλογες ομάδες στην φυσική της έδρα, το Δημοτικό στάδιο Γιαννιτσών, το «στολίδι» γήπεδο του δήμου μας. 
Ή μήπως δεν είναι και τόσο «στολίδι» όπως θα όφειλε να είναι ;

Η αλήθεια είναι ότι το πρώην εθνικό στάδιο -και νυν δημοτικό- τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια εικόνα εγκατάλειψης.
Και δεν αναφέρομαι εντός του αγωνιστικού χώρου, όπου η κατάσταση στο χόρτο και στο τερέν είναι αρκετά καλή.

Αναφέρομαι στην εικόνα που παρουσιάζει το γήπεδο σε έναν επισκέπτη - θεατή και την εικόνα που αυτός θα αντικρίσει μπαίνοντας σε αυτό.
Από πού να ξεκινήσουμε; Από τα εκδοτήρια και την είσοδο; Τα οποία εδώ και χρόνια είναι μουτζουρωμένα με χιλιάδες συνθήματα και δεν υπάρχει η δυνατότητα ή η θέληση σαν πόλη να πάρουν κάποιοι υπεύθυνοι 5 κιλά μπογιά να στείλουν το υπεύθυνο συνεργείο του δήμου και να την βάψουν, δουλειά λιγότερη της μισής μέρας.
Και να ήταν μόνο αυτό. Μπαίνοντας στο στάδιο βλέπεις τα σκαλοπάτια του γηπέδου μέσα στα χόρτα, με φαγωμένο το τσιμέντο,  μια εικόνα εγκαταλειμμένου χώρου. Συνεχίζοντας βλέπεις το κτήριο του κυλικείου κλειστό, μια και δεν έχει άδεια εδώ και χρόνια και δεν λειτουργεί, σε αντίθεση με όλα τα άλλα γήπεδα που είδαμε πέρσι και τα οποία έχουν κανονικά κυλικείο. Εμείς έχουμε το κτήριο «φάντασμα» εκεί.
 
Ο περίβολος χώρος του γηπέδου δεν έχει κάποιο καλάθι για τα σκουπίδια απορριμμάτων. Καλάθια υπάρχουν μεν άλλα μόνο εντός του γηπέδου, όχι όμως και έξω, προς την πλευρά των φιλάθλων, λες και οι φίλαθλοι δεν κάνουν σκουπίδια άλλα μόνο οι αθλητές.
Πάμε στις τουαλέτες, που μπορεί να έγινε ένα  μικρό λίφτινγκ πέρσι, άλλα θέλουν πολλή δουλειά ακόμα για να γίνουν προσβάσιμες  και να μην βρωμάνε από μακριά.
Στην σκεπαστή κερκίδα -σκεπαστή μόνο κατ’ όνομα-  μιας που εδώ και χρόνια λείπουν οι μουσαμάδες από την πίσω και την πλαϊνή πλευρά, οι οποίοι προστάτευαν τους θεατές από την βροχή και τον αέρα και με μια βροχή ή μπόρα τα ¾ της σκεπαστής κερκίδας  βρέχονται.
Άλλο ένα κομμάτι αφορά τα περιβόητα πλαστικά καρεκλάκια, τα οποία βρίσκονται  στο 1/3 του γηπέδου και αυτά είναι μέσα στην βρώμα! Αν καθίσεις εκεί, σίγουρα βοηθάς στην ανάπτυξη της οικονομίας της πόλης μας, και ειδικότερα των στεγνοκαθαριστήριων τα οποία θα επισκεφτείς 100% μετά.
Υπάρχουν δεκάδες ακόμα θέματα που θέλουν  βελτίωση (όπως η περίφραξη των αποδυτηρίων στην πίσω πλευρά, ή ότι τα αποδυτήρια είναι μικρά και δεν χωρούν οι 18 παίκτες να αλλάξουν κ.α., τα οποία όμως θέλουν αρκετά χρήματα και δεν το τονίζουμε στην παρούσα φάση) αλλά και σωστή συντήρηση.  Τα προαναφερόμενα είναι έργα με πολύ χαμηλό κόστος άλλα το μόνο που χρειάζεται είναι η καλή διάθεση και  το ενδιαφέρον.
Και επειδή τα λόγια πολλές φορές είναι το απόλυτα τίποτα μπροστά στις εικόνες, σας παρουσιάζω μερικές φωτογραφίες του γηπέδου ελπίζοντας ότι οι αρμόδιοι θα μεριμνήσουν για να βελτιώσουν την εικόνα του για να μην γινόμαστε ρεζίλι στους επισκέπτες του δημοτικού σταδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου