Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Τρία χρόνια για να απολυθεί παιδόφιλος δικαστικός



Απολύθηκε από το δικαστικό σώμα ο διοικητικός δικαστής που καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη προ 3ετίας (έκτοτε τέθηκε σε αργία) για κατ' εξακολούθηση αποπλάνηση του ανήλικου παιδιού του!
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέκρουσε όλους τους ισχυρισμούς του 49χρονου πρώην πρωτοδίκη διοικητικών δικαστηρίων, κρίνοντας ομόφωνα ότι είναι πλέον αδύνατο να παραμείνει στο σώμα και πρέπει άμεσα να παυθεί.
Σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο, εν όψει της ιδιάζουσας απαξίας του αδικήματος που
διέπραξε και για το οποίο καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη αμετάκλητα με 3ετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, πρέπει να γίνει δεκτό ότι τυχόν παραμονή του στην υπηρεσία θα έθιγε σοβαρά το κύρος της δικαιοσύνης και θα καθιστούσε αδύνατη την άσκηση των δικαστικών του καθηκόντων.
Ο τ. δικαστής προκειμένου να αποτρέψει την απόλυσή του επικαλέστηκε το γεγονός ότι έχει προσφύγει από το 2012 στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστηρίζοντας ότι παραβιάστηκε το δικαίωμά του να έχει δίκαιη δίκη.
Ζήτησε δε να «παγώσει» η διαδικασία της οριστικής παύσης του μέχρις ότου αποφανθεί το Ευρωδικαστήριο, κάτι που αρνήθηκε να δεχθεί η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνοντας ότι η προσφυγή στο δικαστήριο του Στρασβούργου δεν μπορεί, μεταξύ άλλων, να ανακόψει τη διαδικασία απόλυσής του από το Σώμα.
Παράλληλα απέκρουσε την προσπάθειά του να αμφισβητήσει το κατηγορητήριο και την ενοχή του, αφού η καταδίκη του επικυρώθηκε και από τον Αρειο Πάγο, σημειώνοντας ότι παρά την πολύ καλή έως εξαίρετη υπηρεσιακή του απόδοση ως πρωτοδίκη (όπως προέκυψε από τις σχετικές εκθέσεις επιθεώρησης) δεν έχει πλέον θέση στο σώμα λόγω του βαρύτατου αδικήματος το οποίο διέπραξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου