Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Ερώτηση ανεξάρτητων βουλευτών για τους παραγωγούς που πλήττονται από το εμπάργκο


Να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για αποζημίωση των παραγωγών που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο καλούν την κυβέρνηση 11 ανεξάρτητοι βουλευτές, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους συναρμόδιους υπουργούς.


Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι «το αποθεματικό για τις κρίσεις, όπως προβλέπεται στο νέο κανονισμό της ενιαίας Κοινής Οργάνωσης Αγοράς, το οποίο ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ ετησίως, δεν φαίνεται να μπορεί να αντιμετωπίσει μία τέτοιου μεγέθους κρίση στην αγορά και επομένως από μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να αναζητηθεί η ενεργοποίηση κι άλλων μηχανισμών αντιμετώπισης της κρίσης, όπως η αύξηση του προβλεπόμενου προϋπολογισμού, προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί».

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, «η οικονομική ζημιά που θα υποστούν οι Έλληνες παραγωγοί θα είναι πολύ μεγάλη γιατί θα δουν την πιο σημαντική αγορά γι' αυτούς να είναι κλειστή για σημαντικά ελληνικά προϊόντα, όπως είναι τα ροδάκινα, νεκταρίνια, φράουλες, βερίκοκα, ακτινίδια, πορτοκάλια, μήλα κ.α.».

Το κείμενο της ερώτησης υπογράφουν οι βουλευτές Θ. Τζάκρη, Χ. Αηδόνης, Χ. Γιαταγάνα, Κ. Γιοβανόπουλος, Β. Καπερνάρος, Π. Μουτσινάς, Μ. Μπόλαρης, Ν. Νικολόπουλος, Γ. Νταβρής, Θ. Παραστατίδης και Ν. Σταυρογιάννης.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου