Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Γερμανία: Απεργούν αύριο οι πιλότοι στην Germanwings

Το συνδικάτο των πιλότων Cockpit ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του να πραγματοποιήσει απεργία αύριο το πρωί στη Γερμανία στην εταιρία Germanwings, θυγατρική της Lufthansa, ενώ διαπραγματεύσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις πρόωρης συνταξιοδότησής τους αναμένεται να επαναληφθούν σήμερα.


"Η απεργία θα αφορά όλες τις πτήσεις αναχώρησης της Germanwings απ' όλα τα αεροδρόμια της Γερμανίας από τις 06.00 έως τις 12.00 (τοπική ώρα /07.00 έως 13.000 ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε το συνδικάτο Cockpit.

"Σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας (με τη διοίκηση στις προβλεπόμενες σήμερα διαπραγματεύσεις) δεν θα πραγματοποιηθεί ασφαλώς απεργία", διευκρίνισε το συνδικάτο.

Περίπου 700 πιλότοι από τους 9.000 του ομίλου Lufthansa εργάζονται στη Germanwings.

"Λυπούμαστε πολύ για την εξαγγελία της απεργίας, κυρίως για την ταλαιπωρία που θα υποστούν εξαιτίας αυτής οι πελάτες της Germanwings", αντέδρασε η Lufthansa.

"Οφείλουμε να εξετάσουμε ποιες συνέπειες θα έχει αυτό στις σημερινές συνομιλίες", προσθέτει η πρώτη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης, η οποία δεν γνωρίζει επί του παρόντος πόσες πτήσεις θα επηρεαστούν από την κινητοποίηση των πιλότων.

Το συνδικάτο είχε διακόψει πρόσφατα τις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Lufthansa για τους όρους πρόωρης συνταξιοδότησης των πιλότων του γερμανικού ομίλου και απειλούσε με απεργία χωρίς να αναφέρει πότε.

Τριήμερη απεργία των πιλότων της Lufthansa στις αρχές Απριλίου είχε προκαλέσει χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων και ζημία 60 εκατομμυρίων ευρώ στον όμιλο.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου