Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ISIS: Πώς και γιατί οι τζιχαντιστές που κάνουν την Δύση να τρέμει απειλούν και την Ελλάδα



Τους έμαθες. Και εάν δεν τους έχεις μάθει ήδη, καλό είναι να το κάνεις σύντομα, γιατί απειλούν και την ίδια σου την ύπαρξη. Ο λόγος για τους τζιχαντιστές του χαλιφάτου στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ.Δεν είναι τυχαίοι, έστω κι εάν έτσι τους θεωρήσαμε εξ αρχής. Το Ισλαμικό Κράτος ήρθε για να μείνει (σύμφωνα με τα λεγόμενά τους πάντα) και έχει φτιάξει και χρονοδιάγραμμα κατάκτησης της Ευρώπης. Στόχος τους; Αφού έχουν περάσει από Ελλάδα πρώτα, το 2020 να έχουν κατακτήσει την Ευρώπη.Το Ισλαμικό Κράτος αυτήν την στιγμή δεν αποτελεί έναν θύλακα τρομοκρατών. Αντιθέτως έχει κατακτήσει και διοικεί μία τεράστια
έκταση στα εδάφη του Ιράκ και της Συρίας και έχει τρομοκρατήσει όλο τον δυτικό κόσμο με την αστραπιαία εξάπλωσή του. Εξάπλωση όχι μόνο εδαφική αλλά και σε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό. Σαν να λέμε δηλαδή ένα κράτος τρομοκρατών που θα ζήλευε ακόμα και η Αλ Κάιντα.
Ο στρατός του χαλιφάτου ολοένα και αυξάνεται. Προσηλυτίζει, και ενσωματώνει ακραίους τζιχαντιστές μουσουλμάνους από όλο τον πλανήτη, και δη, την Δύση. Αυτήν την στιγμή αποδεδειγμένα στον στρατό του ISIS (Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας) έχουν ενταχθεί μουσουλμάνοι που ζούσαν μέχρι πρόσφατα, ή ακόμη χειρότερα γεννήθηκαν, στην Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, την Γαλλία, την Γερμανία, ακόμα και στις ΗΠΑ. Σύμφωνα μάλιστα με τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες, είναι πολύ πιθανό να γίνεται στρατολόγηση ακόμα και εντός του ελληνικού εδάφους.


Όμως επειδή οι αριθμοί είναι πιο δυνατοί από τα λόγια, αξίζει να σημειώσουμε πως ενώ στις αρχές του 2012 οι τζιχαντιστές δεν ήταν πάνω από 1.000, σήμερα έχουν καταρτίσει έναν στρατό περισσοτέρων από 80.000 μαχητών. Όχι, δεν είναι απλοί αντάρτες. Έχουν στα χέρια τους καινούργιας τεχνολογίας άρματα και οπλισμό. Τα πήραν από τις περιοχές του Ιράκ που κατέκτησαν, από τις οποίες είχαν περάσει και οι Αμερικανοί. Αλλά όχι μόνο από εκεί. Τα εδάφη που ελέγχουν είναι αχανή και σε κάθε γωνιά της ταραγμένης αυτής γης, μπορούν να βρεθούν όπλα.

Θέλουν να φτάσουν στην Μαδρίτη το 2020
Αυτήν την στιγμή έχουν στα εδάφη τους συμπεριλάβει πολύ σημαντικές -οικονομικά, κοινωνικά και στρατιωτικά μιλώντας- πόλεις, όπως η Ράκα στην Συρία, η Φαλούτζα και το Ράμαντι στο Ιράκ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το BBC, αντίθετα με κάθε άλλη τρομοκρατική οργάνωση που έχουμε γνωρίσει, στόχος τους δεν είναι η ανατροπή ενός συγκεκριμένου καθεστώτος, αλλά η εγκαθίδρυση ενός Ισλαμικού Κράτους, ενός χαλιφάτου όπως το λένε, το οποίο θα περιλαμβάνει όλους τους μουσουλμάνους. Εντάξει, όχι όλους, μόνο τους Σουνίτες, καθώς τους Σιίτες τους σφάζουν τον έναν μετά τον άλλον ως απίστους.

Το Χαλιφάτο αυτό όπως προείπαμε έχει μεγάλες βλέψεις για τον εαυτό του. Ο ηγέτης του, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ, κινεί τα νήματα ως σκιά, αλλά έχει σχεδιάσει να κατακτήσει σχεδόν το 1/3 του πλανήτη. Σύμφωνα με τον χάρτη που έχουν αφήσει να διαρρεύσει στο διαδίκτυο με μαύρο χρώμα καταλαμβάνεται η μισή Αφρική, η μισή Ασία, και η μισή Ευρώπη με τα Βαλκάνια και την Ελλάδα όπως είναι φυσικό να συμπεριλαμβάνεται στο σκοταδιστικό αυτό μέλλον. Προς το παρόν γνωρίζουμε πως οι ορέξεις τους σταματούν στο 2020 και την Μαδρίτη.
Ο άφαντος ηγέτης με ρολόγια εκατομμυρίων
Εν αντιθέσει με την Αλ Κάιντα και κάθε άλλη ισλαμιστική οργάνωση που υπάρχει, οι συγκεκριμένοι τζιχαντιστές δεν είναι απλά η πιο επιτυχημένη ομάδα αλλά και η πιο νέα σε ηλικία. Ιδρύθηκαν μόλις τον Απρίλιο του 2013 από τον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, ο οποίος ισχυρίζεται πως είναι απόγονος του προφήτη Μωάμεθ, κι ήταν από τους πρώτους που υποστήριξαν ανοιχτά τον Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι, εκ των ηγετικών μορφών της Αλ Κάιντα στο Ιράκ.
Όπως σημειώνει ο Guardian, ο 43χρονος Μπαγκντάντι διαφώνησε με τον Αλ Ζαουάχρι, σχετικά με το διαχωρισμό του ένοπλου αγώνα σε κάθε χώρα, οπότε η Αλ Κάιντα διέκοψε τις σχέσεις της με το ISIL, που πλέον μάχεται αυτόνομα για τη δημιουργία ενός νέου «χαλιφάτου» στο Ιράκ και τη Συρία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν 10 εκατομμύρια δολάρια για κάθε πληροφορία που θα βοηθούσε να τον συλλάβουν.
Σύμφωνα με τα λίγα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για αυτόν, μπορεί να καθυβρίζει τις δυτικές συνήθειες, αλλά ο καπιταλισμός είναι κάτι που του αρέσει. Όπως και σε πολλούς ηγέτες τέτοιου είδους. Ακριβά ρολόγια και ακριβές συνήθειες είναι καθημερινότητα για αυτόν όμως όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Έχει βάλει στόχο να καταστήσει το χαλιφάτο ένα όχι απλά κράτος, αλλά πλούσιο κράτος.
Αυτήν την στιγμή κοινή παραδοχή στις ξένες κυβερνήσεις και όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία είναι το γεγονός πως το Χαλιφάτο έχει συγκεντρώσει περισσότερα από δύο δισ. ευρώ στα χέρια του. Μία περιουσία που συνεχώς αυξάνεται από τις πετρελαιοπηγές που έχει καταλάβει στις περιοχές της Μοσούλης και αλλού.
Ωστόσο  επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, ο Guardian αποκαλύπτει και μία άλλη πηγή χρηματοδότησης του Χαλιφάτου. Στην αρχή της κρίσης στην Συρία, ο αραβικός κόσμος και κυρίως πλούσιοι από τα εμιράτα, ίσως αγνοώντας τον κίνδυνο, χρηματοδοτούσαν τους αντάρτες που μάχονταν τον Μπασάρ Αλ Άσαντ. Ωστόσο όπως τελικά προέκυψε από την μέχρι τώρα έκβαση του εμφυλίου, τα χρήματα που έστελναν κατέληγαν σε περιοχές που αργότερα επικράτησαν οι τζιχαντιστές. Έτσι άμεσα ή έμμεσα τα εμιράτα χρηματοδότησαν τους ακραίους τρομοκράτες.
Ανατρέφουν ανήλικους τζιχαντιστές σκληρότερους από τους ίδιους
Είναι πολλοί όπως προείπαμε. Δεν διστάζουν και όπως όλα δείχνουν ούτε πρόκειται. Μάλιστα υπάρχει ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος. Εάν το δηλητήριο των τζιχαντιστών ριζώσει μερικά χρόνια χωρίς η Δύση να το έχει εξουδετερώσει τότε η αμέσως επόμενη γενιά τζιχαντιστών δεν θα έχουν κανέναν απολύτως ενδοιασμό. Οι εικόνες με ανήλικους, έως και εννέα ετών, να δοξάζουν τον Μπαγκντάντι και να εύχονται να δουν τις ΗΠΑ να καίγονται, προκαλούν το λιγότερο, τρόμο, για το τι θα επακολουθήσει.

Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των τζιχαντιστών πολεμιστών. Στρατολογήσεις και εθελοντισμός
Και για του λόγου το αληθές, παρουσιάζουμε ίσως τον νεώτερο μάχιμο τζιχαντιστή, τον 13χρονο Γιουνές Αμπααούν από το Βέλγιο. Ακολούθησε το παράδειγμα του αδερφού του και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πυρός στα εδάφη της Συρίας. Ντυμένος με την χαρακτηριστική ενδυμασία, κρατώντας ένα καλάσνικοφ το ανήλικο αγόρι ποζάρει στο φακό με υπερηφάνεια! Οι πληροφορίες για τον Γιουνές αναφέρουν πως πέρασε στη Συρία πριν από ένα χρόνο, μαζί με τον 27χρονο αδερφό του.
Μάλιστα τα βελγικά ΜΜΕ αναφέρουν πως τα δύο αδέρφια είναι παιδιά ενός Μαροκινού ιδιοκτήτη καταστήματος με το όνομα Ομάρ που ζει στο Βέλγιο εδώ και 40 χρόνια.
Πώς ζουν οι Ευρωπαίοι Τζιχαντιστές
Ένα βίντεο που φαίνεται να έχει εγγραφεί στις 22 Απριλίου, ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας, και αποκαλύπτει τις συνθήκες διαβίωσής τους στη Συρία. Ένας από τους άνδρες εξηγεί μπροστά στην κάμερα τον λόγο που έχουν δημιουργήσει το συγκεκριμένο βίντεο, και περιγράφει πώς ζουν…
«Έχει γίνει πολύ συζήτηση τον τελευταίο καιρό για το λεγόμενο «πέντε αστέρων Τζιχάντ», αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι μουτζαχεντίν ζουν σε αυτές τις βίλες, σε αυτά τα αρχοντικά και τα ντουλάπια γεμάτα γλυκά. Ορκίζομαι στο Θεό, ότι αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», υποστηρίζει ο ίδιος.
Στο βίντεο εμφανίζονται οι τζιχαντιστές να ζουν σε τρώγλες, να κοιμούνται πάνω σε στρώματα, έχοντας τα όπλα τους, τα laptop και τα iphone.


Ελέγχουν μέχρι και τα υφάσματα των ρούχων
Το αμερικανικό δίκτυο VICE έκανε ένα επικίνδυνο οδοιπορικό στα άδυτα του χαλιφάτου δείχνοντας σε όλο τον κόσμο πως οι τζιχαντιστές δεν θέλουν να διοικούν, αλλά να ελέγχουν. Ελέγχουν τις τιμές στα μαγαζιά, ελέγχουν τα ρούχα των γυναικών, ελέγχουν πότε προσεύχονται οι πολίτες, κάνουν εισβολές στα σπίτια για να βρουν αλκοόλ και γενικά είναι διατεθειμένοι να λύσουν κάθε πρόβλημα της κοινωνικής ζωής.
Όσον αφορά την Δικαιοσύνη, ο κυνισμός σοκάρει. «Όχι οι αποφάσεις που παίρνουμε δεν έχουν καμμία σχέση και δεν διέπονται από τα διεθνή κριτήρια. Μόνο από τους νόμους του Ισλάμ», λέει «λειτουργός» σχετικά με τα αποτελέσματα των δικαστηρίων. Δικαστήρια που για συγκεκριμένες κατηγορίες (όπως αλκοολισμό, εμπόριο ναρκωτικών και εγκλήματα) διατάσσουν εκτελέσεις και στην συνέχεια σταύρωση σε δημόσια θέα. Κανείς δεν θα τολμήσει να αμφισβητήσει το καθεστώς που γεννάται.

Η παρουσία τους στα social media
Οι τζιχαντιστές ανέκαθεν αγκάλιαζαν την τεχνολογία. Από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, είχε χρησιμοποιηθεί το διαδίκτυο για να γίνουν γνωστές οι ιδέες της Αλ Κάιντα και του ριζοσπαστικού Ισλάμ. Σήμερα, το Χαλιφάτο δηλώνει ανοικτά πως δεν είναι κατά της προόδου και της εξέλιξης της τεχνολογίας. Θέλει όμως να τα χρησιμοποιήσει αυτά ως όχημα για την ανάδειξη και εξύψωση του Ισλάμ.
Θεωρούν αναγκαία την παρουσία στο διαδίκτυο και ενθαρρύνουν τα μέλη τους να έχουν παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άλλωστε αυτά είναι η μόνη τους επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο καθώς ελάχιστοι δημοσιογράφοι δεν διακινδυνεύουν να παρευρεθούν στα εδάφη τους. Όσοι το κάνουν η ζωή τους και η σωματική τους ακεραιοότητα κρέμεται από μία κλωστή.
Τελευταίο παράδειγμα ο Τζέιμς Φόλεϊ ο Αμερικανός δημοσιογράφος ο οποίος αποκεφαλίστηκε on camera και το ανατριχιαστικό θέαμα ανέβηκε στο διαδίκτυο. Ένα θέαμα στο οποίο ο αφηγητής που εξαπέλυε απειλές ήταν ένας ράπερ από το Λονδίνο.
Και το παζλ με την αποτυχία της ενσωμάτωσης πολλών μεταναστών στην Ευρώπη συνεχίζεται να συμπληρώνεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου