Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

O Σαμαράς δημιουργεί αδιέξοδα για να χαράξει το μονόδρομο του μνημονίου.



Οι κινήσεις του πρωθυπουργού στην παρούσα φάση μοιάζουν κινήσεις απελπισίας. Η επιθετικότητα που εκπέμπουν οι αποφάσεις του δείχνουν άνθρωπο, που έχει αποδεχτεί ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια σύνθεσης και συμβιβασμού, παρά μόνο επιβολής αποφάσεων και ρήξης με αυτούς που δεν συμφωνούν με τις απόψεις του. Με άλλα λόγια ο Σαμαράς βγάζει το «εγώ» του μπροστά και απαιτεί από την χώρα να πορευτεί όπως προστάζει. Η συμπεριφορά του αυτή προσομοιάζει σε ανθρώπου που έχει χάσει στο παιχνίδι αλλά προσπαθεί ακόμα να
κερδίσει μια παρτίδα.
Η τηλεφωνική ενημέρωση της Ντόρας Μπακογιάννη για τον μη διορισμό της σαν επιτρόπου της χώρας στην ΕΕ, πέραν από τους λόγους για τους οποίους έγινε, σαν χειρισμός ήταν απαράδεκτος. Ο πρωθυπουργός εξευτέλισε την εσωκομματική του αντίπαλο, σε σημείο απαλλαγής από αυτή αλλά από την άλλη απαξίωσε ένα εσωκομματικό στέλεχος με εμπειρία και θέση στα πράγματα, καθιστώντας την ΝΔ πραγματικά πιο φτωχή σε στελεχιακό δυναμικό.
Από την άλλη ο διορισμός του Αβραμόπουλου στην θέση του επιτρόπου είχε τα ίδια αποτελέσματα με την μέθοδο της αναβάθμισης. Η ΝΔ έχασε ένα στέλεχος, που θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην επόμενη ημέρα τόσο για την παράταξη όσο και για την χώρα στην περίπτωση που το ζητούμενο θα ήταν μια κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.
Με τις κινήσεις αυτές θα θεωρούσε κάποιος ότι ενίσχυσε την θέση του, όμως επιζητά κάποιος ενίσχυση της θέσης του όταν θεωρεί πως αμφισβητείται, και στην περίπτωση του Σαμαρά η αμφισβήτηση αυτή είναι πρωτίστως εσωκομματική.
 Βλάσης Μανθογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου