Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Σκύδρα: Ολοκλήρωση δράσεων «ΕυρωπαΪκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2014»

«Ντου – Ντου – Ντου, Ποδήλατα Παντού». Αυτό ήταν το αντιπροσωπευτικό σύνθημα που σκαρφίστηκαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας δίνοντας και το στίγμα των εκδηλώσεων που συντόνισε ο Δήμος Σκύδρας στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (Μετακίνησης) – European Mobility Week» από τις16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2014.


Ήδη, με την έναρξη της Ε.Ε.Κ.-Μ., η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου τόνισε στο μήνυμά της τη σημασία και το σκοπό της Ε.Ε.Κ.-Μ. που είναι η υπενθύμιση της συνεχούς δραστηριοποίησης φορέων και πολιτών πάνω σε συνέργειες που συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και μετακινήσεων στις αστικές, κυρίως, περιοχές.


Σχολεία του Δήμου μας, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα ευαισθητοποίησης και συμμετοχής μικρών και μεγάλων συμπολιτών μας, οργάνωσαν ενημερωτικές, εικαστικές (ζωγραφική, φωτογραφία, χειροτεχνία) και αθλητικές εκδηλώσεις. Χτυπητό παράδειγμα το 1ο Δ. Σ. Σκύδρας που την Παρασκευή 19/9, για δύο ώρες στην αύλειο χώρο του, πραγματοποίησε ποδηλατικούς αγώνες δεξιοτεχνίας και ταχύτητας. Στη συνέχεια μαθητές κι εκπαιδευτικοί με πανό (διακοσμημένο από ζωγραφιές και την επιγραφή «η πόλη που ονειρεύομαι»), ποδήλατα και συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα του κέντρου της πόλης, έφτασαν στο Δημαρχείο. Τους υποδέχτηκε η Δήμαρχος με τους Αντιδημάρχους Μ. Γιακαμόζη, Χ. Γεραντίδη, Μ. Λαουντό, Χ. Μακρίδη, Σ. Μηνά. Αφού τους καλωσόρισε, τους ευχαρίστησε κι επαίνεσε την πρωτοβουλία τους. Με τον ίδιο «φασαριόζικο τρόπο», κάτω από την επιτήρηση των δασκάλων τους και την συνοδεία του αστυνομικού περιπολικού, επέστρεψαν στη βάση τους.

Επίσης, ξεχώρισαν και οι εκδηλώσεις που υλοποίησε το Δημοτικό Σχολείο ΄Ασπρου.
Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» με τον συμβολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων από τα καθέτως επί της Εθνικής Αντίστασης (απέναντι από το δημαρχιακό κτήριο) πετρόχτιστα τμήματα της πλατείας.
Καθ΄όλη την εβδομάδα ο Δήμος εκτέλεσε με εντατικούς ρυθμούς εργασίες και παρεμβάσεις ευπρεπισμού και καλλωπισμού σε πολλά σημεία της πόλης και των κοινοτήτων παρά τις αντικειμενικές αδυναμίες σε πόρους, προσωπικό κι εξοπλισμό. Και φυσικά απομένουν να γίνουν, και θα υλοποιηθούν αρκετά ακόμη στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας των οποίων η συνεργασία είναι πέρα για πέρα χρήσιμη, απαραίτητη και καθοριστική.

Αξίζει, βεβαίως, να σημειωθεί για την ιστορική καταγραφή ότι η Ε.Ε.Κ.-Μ έχει λάβει παγκόσμια διάσταση. Παίρνουν μέρος πόλεις κι οργανισμοί απ΄όλον τον πλανήτη. Ο αριθμός τους έφτασε τις 1.902 συμμετοχές, εκ των οποίων 20 ελληνικές. Ο Δήμος μας, κατέθεσε πρόταση πρώτος πανελλαδικά και πεντηκοστός παγκοσμίως.
Ο Δήμος Σκύδρας νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει πηγαία μαθητές, εκπαιδευτικούς, Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας, μέσα μαζικής ενημέρωσης κι όλους τους συμπολίτες μας που καθένας με τον δικό του τρόπο συνέπραξαν και συναίνεσαν στην υλοποίηση της Ε.Ε.Κ.-Μ.
Οι άστατες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και η εκτέλεση αναγκαίων έργων στο κέντρο της πόλης δεν επέτρεψαν την ανάπτυξη προγραμματισμένων ενεργειών.
Όμως, η βούληση του Δήμου Σκύδρας είναι ξεκάθαρη: Η Ε.Ε.Κ.-Μ αποκτάει θεσμικά, εξωστρεφή και υπερτοπικά χαρακτηριστικά με σκοπό να γίνει το εφαλτήριο ποικιλόμορφων δράσεων για όλο τον μήνα, ώστε ο Σεπτέμβρης να είναι ο γλυκός Σεπτέμβρης του Δήμου μας κι ευρύτερα.
(Συνημμένο φωτογραφικό υλικό για δημοσιογραφική χρήση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου