Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Βαρόνοι, κληρωτοί και απόκληροι στην πανστρατιά Σαμαρά για τα 40 χρόνια της ΝΔ



Εσωκομματική πανστρατιά αλλά και απροθυμία ανταπόκρισης στο προσκλητήριο ενότητας που απευθύνει η ΝΔ από εξωτερικούς παράγοντες παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. Σύσσωμοι οι παλιοί «βαρόνοι» και οι πρώην πρόεδροι του κόμματος αναμένεται να δώσουν το «παρών» στα γενέθλια, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν ηχηρές απουσίες, με βάση τις οποίες η επανένωση της κεντροδεξιάς είναι ακόμα μακριά.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών» τόσο στη Χαλκιδική όσο και στην κεντρική εκδήλωση της Αθήνας, το Σάββατο
4 Οκτωβρίου. Με τη σειρά του ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, θα παρευρεθεί στην εκδήλωση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Επίσης, παρόντες θα είναι οι άλλοτε έχοντες κεντρικό ρόλο στη ΝΔ, όπως ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ο Σταύρος Δήμας, ο οποίος θα κάνει και την επανεμφάνισή του σε κομματική εκδήλωση μετά το 2012, ο Αχιλλέας Καραμανλής, ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο Δημήτρης Σιούφας αλλά και πολλά άλλα στελέχη της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ που σήμερα έχουν αποχωρήσει από το κεντρικό προσκήνιο.
Όπως σημειώνουν κύκλοι της Συγγρού στο KoolNews.gr, «με την εκδήλωση θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα ιστορικής συνέχειας της παράταξης. Οι μνήμες μας είναι δύναμη». Πάντως, δεν είναι όλα ρόδινα. Η απροθυμία κεντρικών στελεχών του κόμματος να απευθύνουν ονομαστικές προσκλήσεις, κρατά μακριά στελέχη που περιελήφθησαν στην ονοματολογία του προηγούμενου διαστήματος.

Ποιοι δεν θα πάνε και γιατί
Πρώτος και καλύτερος ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος, αν και εξακολουθεί να καταδεικνύει τους κινδύνους που εγκυμονεί μια διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν δηλώνει έτοιμος για συνεργασία με τη ΝΔ, την οποία εξακολουθεί να καλεί να αλλάξει πολιτική. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην υπουργός της ΝΔ και νυν πρόεδρος της Νέας Μέρας, Χρήστος Ζώης, ο οποίος επίσης είχε συμπεριληφθεί στα σενάρια για την επανένωση της κεντροδεξιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζώης εμφανίζεται χολωμένος από τη μη ύπαρξη ονομαστικών προσκλήσεων, λέγοντας σε συνομιλητές του πως «ονομαστικά μας διέγραψαν, ονομαστικά θα έπρεπε να μας καλέσουν για να συζητήσουμε πολιτικά».
Έτσι, αυτή η δήλωσή του ερμηνεύεται ως προμήνυμα αποχής-τουλάχιστον για την ώρα από τα εσωκομματικά της ΝΔ. Ευθυγραμμισμένος με τους προηγούμενους και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος σε σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζει πως: «Η σημερινή ηγεσία του κόμματος το οποίο υπηρέτησα επί 35 χρόνια σε αγαστή συνεργασία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο οδηγούν σήμερα με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς ο κ. Σαμαράς δεν άκουσε τη φωνή της κοινωνίας, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών. Η ιδεολογική χρεοκοπία του κόμματος, η απομάκρυνση από τις αρχές και τις αξίες του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, η μετεξέλιξη της Νέας Δημοκρατίας σε ένα μικρό, γενόσημο κόμμα, ευθυγραμμισμένο πλήρως με τις εντολές ξένων κέντρων, γεννούν το ερώτημα εάν τα 40 χρόνια της ΝΔ αποτελούν αφορμή εορτασμών ή αντίθετα έντονου προβληματισμού. Γιατί προφανώς αυτή δεν είναι η Νέα Δημοκρατία που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.»
Τέλος, ούτε ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος συνεχίζει τις επαφές του για τη συγκρότηση ενός νέου, δεξιού κόμματος, ούτε ο εσχάτως απογοητευμένος, Βύρων Πολύδωρας, προτίθενται να παραστούν στις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου