Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

8 μήνες φυλάκιση σε άνδρα των ΜΑΤ για επίθεση σε φωτορεπόρτερ



Σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή για απλή σωματική βλάβη καταδικάστηκε ο άνδρας των ΜΑΤ που είχε επιτεθεί στη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του 2011.

Η φωτογραφία, που αποτύπωνε την επίθεση του άνδρα σε βάρος της φωτορεπόρτερ είχε δει τότε το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.

Ο αστυνομικός στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι η φωτορεπόρτερ τον προκάλεσε προσπαθώντας να του βγάλει το φίλτρο από το πρόσωπο...


Νωρίτερα, κατέθεσαν  πέντε φωτορεπόρτερ, αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι υποστήριξαν    ότι είχαν λήξει οι κινητοποιήσεις και είχαν μείνει στο χώρο μόνο οι φωτορεπόρτερ, δεν έπεφταν χημικά, δεν υπήρχαν την συγκεκριμένη στιγμή επεισόδια, η Αμαλίας είχε δοθεί στην κυκλοφορία, ενώ προσκόμισαν στο δικαστήριο φωτογραφίες  από τη στιγμή της επίθεσης.

Μάλιστα, ο  πρόεδρος των φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος είπε στο δικαστήριο ότι για πρώτη φορά τιμωρείται άνδρας των ΜΑΤ που χτυπά φωτορεπόρτερ στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι οι έλληνες φωτορεπόρτερ έκαναν έκθεση στις Βρυξέλλες με θέμα τα χτυπήματα που έχουν δεχθεί από τα ΜΑΤ κατά την διάρκεια διαδηλώσεων και επεισοδίων χωρίς να τιμωρηθούν.




news 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου