Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Δικαστήριο διέγραψε το 93% χρέους δανειολήπτριας



Η δανειολήπτρια Ε.Κ., 65 ετών, έγγαμη και μητέρα ενός ενήλικου τέκνου, όφειλε σε πιστωτικό ίδρυμα το ποσό των 30.202,57 ευρώ.Ευνοϊκή απόφαση εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου για άνεργη δανειολήπτρια η οποία προσέφυγε στη δικαιοσύνη, μέσω της Ευρωπαϊκής Κίνησης Πάτρας. Ειδικότερα, η δανειολήπτρια Ε.Κ., 65 ετών, έγγαμη και μητέρα ενός ενήλικου τέκνου, όφειλε σε πιστωτικό ίδρυμα το ποσό των 30.202,57 ευρώ λόγω δύο καταναλωτικών δανείων.

Όπως μεταδίδει το nafpaktianews.gr, τα συνολικά εισοδήματα της οικογένειας της ήταν μηδενικά καθώς ούτε αυτή αλλά ούτε και ο σύζυγός της μπορούν να συνταξιοδοτηθούν. Επίσης δεν είχε κανένα περιουσιακό στοιχείο στην κατοχή της. Μη έχοντας καμία άλλη διέξοδο στο οικονομικό της πρόβλημα, κατέφυγε στην Ευρωπαϊκή Κίνηση Πάτρας όπου η κ. Διονυσία Ντούσια και ο κ. Νίκος Μπιστίνας, συντόνισαν τις κινήσεις της για την προσφυγή της στο Νόμο Κατσέλη.
Μετά την ακροαματική διαδικασία, το Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου εξέδωσε την υπ' αριθμόν 77/11-6-2014 απόφαση:
«Καθορίζει την επί τετραετία μηνιαίες καταβολές της αιτούσας προς την πιστώτρια τράπεζα στο ποσό των πενήντα (50) ευρώ μηνιαίως, οι οποίες θα καταβάλλονται μέσα στο πρώτο τριήμερο κάθε μήνα». Θα καταβληθούν δηλαδή 4Χ12Χ50=2.400 ευρώ συνολικά από την αρχική οφειλή των 30.202,57 ευρώ. Επετεύχθη δηλαδή μείωση οφειλής κατά 27.802,57 ευρώ ή αλλιώς 93% περίπου. Η απόφαση αυτή ικανοποίησε όπως είναι φυσικό και την αιτούσα αλλά και τους υπευθύνους της Ευρωπαϊκής Κίνησης Πάτρας που είδαν τις προσπάθειές τους να στέφονται με επιτυχία.
Να σημειωθεί επίσης ότι σε μια άλλη υπόθεση υπερχρεωμένης δανειολήπτριας 50 ετών με τρία παιδιά, η οποία χήρεψε πρόσφατα και όλες οι οφειλές του συζύγου της μεταφέρθηκαν σε αυτήν, επετεύχθη ο ορισμός μηδενικών καταβολών μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης που έχει προσδιοριστεί στα τέλη του 2015. Η απόφαση αυτή ορίστηκε με προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Ναυπάκτου σε αίτηση που κατατέθηκε επίσης από την Ευρωπαϊκή Κίνηση Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου