Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ιορδάνης Τζαμτζής: Δεν φεύγει το τελωνείο Σκύδρας



Δεν θα φύγει το Τελωνείο Σκύδρας και θα εξεταστεί η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Τζαμτζής, διαβεβαίωσε τον Βουλευτή,  η Γενική Διευθύντρια Τελωνείων κ. Ειρήνη Γιαλούρη,  κατά την συνάντηση που είχαν στις 23-9-2014, σχετικά με την λειτουργία του Τελωνείου Σκύδρας.
Από τις 8-9-2014 ο κ. Τζαμτζής  συνάντησε την Γενική Γραμματέα Εσόδων κ, Σαββαίδου  Κατερίνα και τις κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις,  εξηγώντας  ταυτόχρονα τους λόγους που υπαγορεύουν  την  διατήρηση και ενίσχυση του Τελωνείου Σκύδρας.
Τις προτάσεις αυτές τις κατέθεσε και γραπτά αμέσως μετά, τόσο στην κ. Σαββαίδου όσο και στην Γενική Διευθύντρια κ. Γιαλούρη.
«Στην επιστολή του ο κ. Τζαμτζής ανέφερε:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαϊδου Αικατερίνη
Θέμα: «Τελωνείο Σκύδρας»

Κυρία Γενική Γραμματέα,
 Μετά την συνάντηση μας την Δευτέρα 8-9-14, σχετικά με την συνέχιση λειτουργίας του Τελωνείου Σκύδρας θέλω να επισημάνω και εγγράφως για άλλη μία φορά ότι το κλείσιμο του Τελωνείου Σκύδρας θα είναι μια «εγκληματική ενέργεια» και θα καταφέρεται κατά των εξαγωγών μας και της Εθνικής μας οικονομίας.
Πέρα από τα επιχειρήματα που σας παρέθεσα δηλαδή α) το Τελωνείο της Σκύδρας είναι 17ο στην κατάταξη των Τελωνείων της χώρας σε όγκο δουλειάς και υποθέσεων εκτελωνισμού, β) στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο που κατασκευάστηκε το 1992, συστεγάζει και το Γενικό Χημείου του Κράτους και φυσικά δεν προκαλεί καμία δαπάνη στον Προϋπολογισμό, γ) έχει προαύλιο χώρο περίπου 20 στρεμμάτων για την στάθμευση και τον εκτελωνισμό των φορτίων, δ) καλύπτει απόλυτα τις εξαγωγικές βιομηχανίες των περιοχών Ν. Πέλλας και της πρώην επαρχίας Ναούσης του Ν. Ημαθίας και φυσικά επειδή είναι πάνω στους οδικούς άξονες βοηθά και γίνονται εκτελωνισμοί φορτίων από όλη την Ελλάδα όπως πχ της φράουλας από την Ηλεία που εξάγεται στην Ευρώπη, Ρωσία κλπ.
Σκέπτεται η υπηρεσία σας να συνενώσει τα Τελωνεία Σκύδρας, Βέροιας και Κατερίνης στην περιοχή Κλειδί Ημαθίας.
Το λάθος θα είναι πολύ μεγάλο.
Διότι α) θα αναγκάσετε όλες τις παραπάνω εξαγωγικές κονσερβοβιομηχανίες και όλους τους εξαγωγείς ροδάκινων κλπ φρούτων, να διανύουν πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις για να πάνε στο Κλειδί.
β) το Κλειδί δεν καλύπτεται σιδηροδρομικά. Η Σκύδρα έχει μεγάλο σιδηροδρομικό σταθμό και πολλές εξαγωγές γίνονται από εκεί.
γ) το Τελωνείο Σκύδρας είναι δίπλα στην βιομηχανική περιοχή Πέλλας όπου η ΕΤΒΑ και η Τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζουν ενεργοποίηση της.
δ) το Τελωνείο Σκύδρας βρίσκεται επί του νέου οδικού άξονα που συνδέει την Έδεσσα και το Τελωνείο με την Εγνατία Οδό. Ήδη ο δρόμος κατασκευάζεται μέχρι τα όρια των νομών Πέλλας και Ημαθίας και έχουν γίνει ήδη οι απαλλοτριώσεις.
Τέλος μπορείτε να συνενώσετε τα Τελωνεία Σκύδρας και Βέροιας στην Σκύδρα όπου υπάρχει χώρος να λειτουργήσουν και μάλιστα ιδιόκτητος και το Τελωνείο Κατερίνης να συνενωθεί με κάποιο της Θεσσαλονίκης.
Έτσι ούτε οι εξαγωγές μας θα πληγούν ούτε περαιτέρω ταλαιπωρία των εξαγωγέων θα υπάρξει, ούτε θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην λειτουργία των υπηρεσιών.
Σας επισυνάπτω χάρτη με τις περιοχές των Τελωνείων και των Επιχειρήσεων.

Κυρία Γενική Γραμματέα,
Τα παραπάνω επιχειρήματα και λόγοι συναινούν στη μη κατάργηση του Τελωνείου Σκύδρας αλλά αντίθετα στην αναβάθμισή του.
                                                          Με τιμή
                                  Ιορδάνης Τζαμτζής   Βουλευτής Πέλλας»
Στην συνάντηση τους στις 23-9-2014, η κ. Γιαλούρη, διαβεβαίωσε τον κ. Τζαμτζή ότι «Δεν θα φύγει το Τελωνείο Σκύδρας και θα εξεταστεί η πρόταση που κατέθεσε ο ίδιος»

                                                                                    
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ 
Κοσμήτορας της Βουλής 
Βουλευτής ΝΔ Πέλλας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου