Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

«Μαλλιά κουβάρια» το ΠΑΣΟΚ



Βαρύ είναι το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Η κόντρα ξέσπασε με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια συνεδρίαση βουλευτών και στελεχών του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη.
Το θέμα της συνεδρίασης ήταν η οργάνωση του συνεδρίου για την Δημοκρατική Παράταξη, ωστόσο τα «αίματα άναψαν» όταν η συζήτηση έφτασε στην εκλογή Προέδρου της
Δημοκρατίας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης άσκησε κριτική εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά και του Ανδρέα Λοβέρδου που υποστήριξε ότι υπάρχει ικανή πλειοψηφία για να εκλέξει Πρόεδρο ακόμα και με 190 ψήφους.

Ο Υπουργός Υποδομών εισηγήθηκε να επισπευσθεί η Προεδρική εκλογή. «Αυτό που γίνεται είναι θεσμικό ατόπημα. Δεν πάει καλά η οικονομία. Είμαι περήφανος που είμαι ΠΑΣΟΚ αλλά δεν υπάρχει κόμμα! Στην Ελλάδα, με ερωτηματικό την πολιτική σταθερότητα, εδώ και 3 μήνες μετά τις ευρωεκλογές δεν έρχεται ούτε 1 εύρω. Θα περιμένουμε άλλους 6 μήνες χωρίς επένδυση. Πως θα δικαιώσουμε τις θυσίες των πολιτών. Όσο συνεχίζεται η αναμέτρηση 180 -120 στέλνουμε κόσμο στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Λεωνίδας Γρηγοράκος και στη συνέχεια ο ίδιος ο Ευ.Βενιζέλος. «Διαφωνούμε. Σύνταγμα και θεσμοί δεν επιτρέπουν τέτοιες συμφωνίες» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη συνέχεια να διατυπώνει διαφωνία για το ζήτημα του χειρισμού του ΕΝΦΙΑ.

«Ότι και να κάνουμε ότι και να πούμε δεν πρόκειται να μας ακούσει κανείς αν δεν τοποθετηθούμε καθαρά στο θέμα της δίκαιης φορολογίας με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ. Υπάρχει ισχυρό αίσθημα αδικίας στην ψυχή και την συνείδηση του κόσμου. Η τοποθέτηση για ένα δίκαιο κράτος είναι όρος για να μας ακούσει ο κόσμος» ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών που ζήτησε από τους παριστάμενους ριζική ανανέωση του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να ξαναφτιάξουμε το κόμμα να είναι κρυστάλλινο απενεχονοποιημένο θαρραλέο. Είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει κόμμα. Έχουμε ένα φορητό ΠΑΣΟΚ. Όπου υπάρχει ο Βενιζέλος υπάρχει ΠΑΣΟΚ. Λειτουργούμε ως σύμβουλοι του Βενιζέλου. Εγώ δεν είμαι σύμβουλος κανενός. Σε ποια οργάνωση λαμβάνονται οι αποφάσεις;»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρενέβη και πάλι υποστηρίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ υπάρχει και θα κάνουμε και μια ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη», ενώ απευθύνθηκε σε έντονο ύφος προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητώντας του να προβάλλει το έργο του.

«Μπορώ να παραιτηθώ και τώρα αν το έργο μου κρίνεται ανεπαρκές. Και επειδή με προκαλείτε έστειλα ολόκληρο φάκελο στο ΠΑΣΟΚ για την μείωση των εισιτηρίων και δεν είδα να βγαίνει ούτε μια ανακοίνωση» αναπάντησε ο υπουργός Υποδομών.

Το θερμόμετρο της έντασης στη συνέχεια ανέβηκε στο κατακόρυφο και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποχώρησε με φωνές από την αίθουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου