Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Μέτσοβο: Οι αρκούδες μπήκαν στις αυλές!(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)



Η νύχτα έρχεται, ο κόσμος κλειδώνεται στα σπίτια του και στο Μέτσοβο κυκλοφορούν μόνο αρκούδες! Αυτή είναι η εικόνα που περιγράφουν κάτοικοι της περιοχής, που το τελευταίο διάστημα έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν τις καθημερινές τους συνήθειες, προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με κάποιο μεγάλο θηλαστικό.
Οι αρκούδες έχουν αρχίσει να εξοικειώνονται με τη διαβίωση σε μια κατοικημένη περιοχή
και μόλις σουρουπώσει, βγαίνουν προς αναζήτηση τροφής.

Αναποδογυρίζουν κάδους απορριμμάτων, ψάχνοντας υπολείμματα τροφών στα σκουπίδια, ενώ μπαίνουν και σε κήπους ή σκαρφαλώνουν σε οπωροφόρα δένδρα.

Οι αρκούδες κάνουν την εμφάνισή τους σε καθημερινή βάση, όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής, το σπίτι της οποίας βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Δημητρίου, λίγες δεκάδες μέτρα πιο χαμηλά από την κεντρική πλατεία, και τις τελευταίες ημέρες δέχεται την επίσκεψη δύο μικρών αρκούδων στον κήπο της με τις μηλιές, αλλά και στην αυλή της, με τις αρκούδες να σκαρφαλώνουν από τα κάγκελα.

Το ότι μέχρι στιγμής οι αρκούδες δεν έχουν κάνει ζημιές και δεν έχουν δείξει επιθετικές διαθέσεις, δεν καθησυχάζει τους κατοίκους, οι οποίοι φοβούνται για το τι μπορεί να συμβεί αν κάνει την εμφάνισή της και μια μεγαλύτερη αρκούδα.
Αυτό που ζητούν είναι από την πολιτεία και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις να μεριμνήσουν για την απομάκρυνση των αρκούδων από  την περιοχή, σημειώνοντας πως δεν γίνεται να μάθουν να ζουν με τις αρκούδες, όπως τους υποδεικνύουν.

Σε διαφορετική περίπτωση εκφράζουν φόβους, πως με την έναρξη του κυνηγιού, στο στόχαστρο θα μπουν και οι αρκούδες πέρα από λαγούς και αγριογούρουνα...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου