Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκίνησε η νέα εκπαιδευτική χρονιά για το ΚΔΑΠμεΑ της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας



Με τις ευχές όλων ξεκίνησε σήμερα στις 10.30 το πρωί (Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014) η νέα σχολική χρονιά για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.μεΑ.) της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. του δήμου Πέλλας, στα Γιαννιτσά (ισόγειο Ανοιχτού Θεάτρου). Το Κέντρο, που για ακόμη μια χρονιά είναι ενταγμένο στα ΕΣΠΑ, δέχτηκε για φέτος και νέους μαθητές που θα έχουν την ευκαιρία να φοιτήσουν σε ένα περιβάλλον γεμάτο διάθεση για δημιουργία, επιστημονική υποστήριξη και στόχο την κοινωνική ένταξη των παιδιών.


Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Γιαννιτσών του δήμου Πέλλας κ. Χρήστος Σοφίας αναφέρθηκε στην ουσιαστική υποστήριξη του δήμου προς το ΚΔΑΠμεΑ και υποσχέθηκε να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των μαθητών, των εργαζομένων και των γονέων των παιδιών για την όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου.
Ο υπεύθυνος Κοινωνικός Λειτουργός του ΚΔΑΠμεΑ κ. Πρόδρομος Ασταρτζής, παρουσίασε συνοπτικά τη δουλειά όλου του προσωπικού που γίνεται όλα τα χρόνια, μίλησε για την μοναδικότητα αυτών των παιδιών και ευχαρίστησε τον δημοτική Αρχή Πέλλας αλλά και όλους όσοι είναι συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια.

Τις ευχαριστίες του προς τους εργαζόμενους, τον δήμο Πέλλας και την δημοτική επιχείρηση, καθώς και όλους τους εθελοντές και χορηγούς εξέφρασε στον χαιρετισμό του και ο Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και φίλων του ΚΔΑΠμεΑ κ. Χρήστος Παπαδόπουλος. Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε για την διοργάνωση του μεγάλου σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί από την ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ στο ΚΔΑΠμεΑ του δήμου Πέλλας από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015 και θα έχει θέμα την συμπεριφορά και την αντιμετώπιση των Ατόμων με Αναπηρία.   
Στην τελετή του Αγιασμού να σημειωθεί ότι παραβρέθηκαν επίσης οι μαθητές του Κέντρου, οι εργαζόμενοι, γονείς και φίλοι των παιδιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. ανήκει στις επιτυχημένες από άποψη λειτουργίας και παροχών, δομές της Κεντρικής Μακεδονίας. Φιλοξενεί καθημερινά περισσότερα από 30 παιδιά με προβλήματα νοητικής και κινητικής υστέρησης. Το ΚΔΑΠμεΑ ξεκίνησε την λειτουργία του το 1998 και μέχρι σήμερα έχει κερδίσει την αγάπη όλου του κοινωνικού συνόλου της πόλης και αυτό αποδεικνύεται από την συμμετοχή εθελοντών σε όλες τις δραστηριότητες, αλλά και από τους χορηγούς που μόνιμα πια συνδράμουν στην λειτουργία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου