Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Έχουμε... "ψωμιά" ακόμα με το ΔΝΤ - Διαψεύδει το Ταμείο ότι δέχθηκε αίτημα να αποχωρήσει από τη χώρα



«Δεν μας έχει κάνει αίτημα για αποχώρηση η ελληνική κυβέρνηση» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα του Ταμείου ολοκληρώνεται το 2016.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Ράις, δεν υπάρχει σχετικό αίτημα για ολοκλήρωση του προγράμματος, ενώ, το ζήτημα δεν πρόκειται να συζητηθεί στην διαπραγμάτευση που ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο εκπρόσωπος Τύπου προανήγγειλε νέα, πλήρη αποστολή της τρόικας στην Αθήνα αργότερα το φθινόπωρο.

Σημειώνεται ότι χθες εκπρόσωποι του οικονομικού επιτελείου διευκρίνισαν ότι η τρόικα θα φύγει για να επιστρέψει μετά από το Eurogroup της 13ης Οκτωβρίου.
Ο Ράις πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα του Ταμείου είναι σχεδιασμένο να διαρκέσει έως το Μάρτιο του 2016, επισημαίνοντας ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια των κυβερνήσεων να ζητούν από το Ταμείο διακοπή τέτοιου είδους προγραμμάτων εφόσον αυτές κρίνουν πως δεν είναι πλέον απαραίτητα.
Διευκρίνισε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που ξεκινούν από την Τρίτη θα τεθούν επί τάπητος ο προϋπολογισμός, τα κόκκινα δάνεια, αλλά και οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών λαμβάνοντας υπόψιν και τον αναβαλλόμενο φόρο.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου