Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Βενιζέλος: Καλικάτζαροι και φαντάσματα στο ΠΑΣΟΚ



Ευθεία επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στον Γιώργο Παπανδρέου και τον κ. Χρυσοχοϊδη, χαρακτηρίζοντας τους εσωκομματικούς του αντιπάλους "καλικάτζαρους και φαντάσματα που στήνουν χορό".
Μιλώντας στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά:
«Ποτέ δεν έχω ακούσει τόσες χυδαιότητες», είπε και ανέφερε ότι στο επταήμερο από την 1η Σεπτεμβρίου έως και τις 7 του μήνα που έδωσε συνέντευξη Τύπου, «άνοιξε όλη η νοσηρή
βεντάλια του ΠΑΣΟΚ, και τη γυρίσαμε και δείξαμε το φάσμα του αξιόπιστου στρατηγικού ΠΑΣΟΚ και μας άκουσε ο κόσμος».
Ωστόσο, συνέχισε, «τα φαντάσματα είναι παρόντα, οι καλικάντζαροι της παράταξης στήνουν χορό κάθε φορά που πάμε να κάνουμε κάτι», για να προσθέσει ότι δεν ήθελαν να σταθούμε τον Ιούνιο του 2012, δεν θέλησαν να σταθούμε στις ευρωεκλογές και προσέβαλαν την Ελιά.
«Έγιναν δηλώσεις κορυφαίων στελεχών, μέχρι τελευταία στιγμή περίμενα δήλωση στήριξης της παράταξης μέχρι και μετά το τέλος της ψηφοφορίας κι αυτή έγινε λειψή, αμφίσημη».
Συνεχίζοντας, είπε ότι κάποιοι είχαν τρελαθεί με το δίλημμα που έθεσε στις ευρωεκλογές, αλλά ο κόσμος το βρήκε σωστό. «Αλλά δεν δέχομαι εξ αριστερών κριτική για τη σύμπραξη μας σε κυβέρνηση ανάγκης με τη ΝΔ από αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτή. Δεν δέχομαι να μου τη βγαίνουν από τα αριστερά τα παλικαράκια του μνημονίου», είπε και συμπλήρωσε ότι σε αντίθεση με άλλους εκείνος ποτέ δεν έχει διανοηθεί στη διαδρομή του να προτείνει αλλαγή του ονόματος και καθαίρεση των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ.
Απαντώντας στην κριτική που διατυπώθηκε σε τοποθετήσεις στελεχών, νωρίτερα, για πρόβλημα δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος, διερωτήθηκε: «Πότε το ανακαλύψατε αυτό; Και τι σημαίνει δημοκρατική λειτουργία;», για να απαντήσει ότι η ύψιστη δημοκρατική λειτουργία είναι να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ στο παραβάν, να μην επενδύεις στην ήττα και να μην εξαγγέλλεις τη νίκη του αντιπάλου βάση των δημοσκοπήσεων.
«Επίσης δεν δέχομαι το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται μια θλιβερή ουρά, όχι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά των τυχοδιωκτών του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ», για να προσθέσει ότι «δεν μ' αρέσουν οι προσωπικές συναλλαγές, το παρασκήνιο, οι σκοτεινές σχέσεις, στο όνομα συμφερόντων που επενδύουν στην καταστροφή της χώρας, στην έξοδο από το ευρώ ή στον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων». Αυτό, είπε που τους ερεθίζει, «είναι ο υψηλός βαθμός ανεξαρτησίας που έχουμε».
Ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε τη δευτερολογία του, παραφράζοντας, όπως είπε, στίχο του Χ. Λ. Μπόρχες, με την αναφορά ότι «δεν κτίζεις στην άμμο, αλλά κτίζοντας και ξανακτίζοντας στην άμμο, κάνεις την άμμο πέτρα».
«Και πάνω σε αυτή την πέτρα οικοδομούμε αυτή την προσπάθεια. Δεν θα την υπονομεύσει καμιά μικρότητα, καμία αναζήτηση ρόλου, καμία φωνή του παρελθόντος», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου