Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Κουκοδήμος: Δεν παραιτήθηκα για πολιτικούς λόγους



Κατηγορηματικά διαψεύδει, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κώστας Κουκοδήμος ότι πίσω από την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας υπάρχει κάποιου είδους δυσαρέσκεια για τις αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί.

«Οι λόγοι είναι απολύτως προσωπικοί και ο πρωθυπουργός στον οποίο απηύθυνα την επιστολή έδειξε κατανόηση. Κάπου γράφτηκε ότι παραιτήθηκα για να ασχοληθώ με τις επιχειρήσεις μου. Ούτε αυτό ισχύει βέβαια» ανέφερε ο κ. Κουκοδήμος και πρόσθεσε: «Η σχέση μου με τον Ανδρέα Λοβέρδο ήταν εξαιρετικότατη, για μένα η συνεργασία μου μαζί του ήταν ένα σχολείο».


Στην επιστολή παραίτησης ο κ. Κουκοδήμος αναφέρει: «Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου με την εξαιρετικά τιμητική πρότασή σας να αναλάβω τα καθήκοντα του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Προσωπικοί και μόνον λόγοι με υποχρεώνουν σήμερα να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Κλείνοντας, ο κ. Κουκοδήμος τονίζει ότι στηρίζει ως βουλευτής της παράταξης της ΝΔ το κυβερνητικό έργο και προσωπικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό «στην τεράστια προσπάθεια για την ανάταξη της χώρας».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κουκοδήμος τοποθετήθηκε υφυπουργός Παιδείας στον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, στις 10 Ιουνίου του 2014.

Η αντίδραση του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου

Με ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε ως εξής την παραίτηση Κουκοδήμου: «O Kώστας Κουκοδήμος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Χάνω έναν πολύτιμο πολιτικό ειδικά στα θέματα σχολικού αθλητισμού. Όταν ορκιστήκαμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε: ‘Να προσέξεις τον σχολικό αθλητισμό’. Ελπίζω στη βοήθεια του Κώστα από τη θέση του στη Βουλή των Ελλήνων».



Ακολουθεί ο διάλογος:

Δημοσιογράφος: Θα μας πείτε για την παραίτηση του κ. Κουκοδήμου;

Αν. Λοβέρδος: Για αυτό ήθελα απλώς μια καλή λέξη να πω. Ήταν για μένα αναπάντεχο, είχαμε συνεργαστεί εξαιρετικά, ειδικά για θέματα σχολικού αθλητισμού στο πλαίσιο της δράσης «Κοινωνικό Σχολείο» που την θέλουμε αυτή τη δράση να ξεκινάει μαζί με την έναρξη του σχολικού έτους την άλλη βδομάδα. Είναι ο άνθρωπος τον οποίο ο κ. Παπούλιας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν τον όρκισε του ζήτησε να προσέξει το σχολικό αθλητισμό και θα μας λείψει πάρα πολύ.

Δημοσιογράφος: Ποιος θα πάρει τη θέση του γνωρίζετε;

Αν. Λοβέρδος: Δεν γνωρίζω.

Δημοσιογράφος: Ποιος είναι ο λόγος της παραίτησης του γνωρίζετε; Υπήρχαν προβλήματα στη σχέση σας κ .Υπουργέ;

Αν. Λοβέρδος: Κανένα πρόβλημα, συνεργαζόμασταν άψογα. Ήξερα ότι είχε θέματα προσωπικά, δηλαδή μου έλεγε κατά καιρούς μα δεν το περίμενα.

Δημοσιογράφος: Δεν υπάρχει άλλος πολιτικός λόγος;

Αν. Λοβέρδος: Απολύτως κανένας.

news.gr.msn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου